Shannon Fraser je 17 dni tavala po deževnem gozdu. Foto: Reuters
Shannon Fraser je 17 dni tavala po deževnem gozdu. Foto: Reuters

30-letna Shannon Fraser se je izgubila 21. septembra med kopanjem blizu odročnih slapov Josephine Falls v avstralski zvezni državi Queensland, kamor se je odpravila s partnerjem in bratom, na poti do avtomobila pa se je za njo izgubila vsaka sled. Na sebi je imela le pajkice, natikače in majico. Po neuspešni iskalni akciji, ki jo je sprožila njena družina in pri kateri je sodelovalo več deset reševalcev in policistov, jo je v sredo našel neki kmet.

"Zelo je shujšala, polna je modric, prask in pikov žuželk, vendar je v dobrem psihičnem stanju," je za časnik Brisbane Courier-Mail povedal njen brat Dylan Fraser. Pojasnil je, da jo je v divjini med drugim preganjal dvometrski krokodil in da se je iz oči v oči srečala z velikanskim kazuarjem, noju podobnim ptičem.

Mati treh otrok, ki je med 17-dnevnim tavanjem po deževnem gozdu izgubila 16 kilogramov, je svojcem povedala, da jo je pri življenju ohranila tudi misel na družino. "Ostala je močna in uspelo ji je," je dejal njen brat.

"Neverjetno je, da je še živa," je dejal njen partner Heath Cassady, ki je prijavil, da je pogrešana, in sodeloval v iskalni akciji. "Celo njeno telo se lušči in je polno ran, marsikaj je preživela," je še opisal stanje, v katerem je.