Kevin Chenais zaradi svojih zdravstvenih težav ni smel na krov letala in ladje. Foto: YouTube
Kevin Chenais zaradi svojih zdravstvenih težav ni smel na krov letala in ladje. Foto: YouTube

Kevin Chenais, čigar zdravstvene težave so se začele že, ko je bil šestmesečni dojenček, je pred letom in pol iz domače Ženeve odpotoval na svetovno znano kliniko Mayo v Minnesoti na hormonsko zdravljenje.

Tja je odletel z British Airwaysom (BA) v ekonomskem razredu, s to letalsko družbo pa se je želel v spremstvu družine tudi vrniti, ko ga je pričakalo neprijetno presenečenje.

BA mu je na letališču v Chicagu pred dvema tednoma preprečil vkrcanje na krov njihovega letala zaradi čezmerne telesne teže - Kevin namreč trenutno tehta 230 kilogramov, potrebuje pa tudi stalno oskrbo s kisikom in posebno zdravstveno nego.

"Vedno se potrudimo, da sprejmemo vsakega potnika, ki ga le lahko. Toda gospoda Chenaisa na žalost nismo mogli varno namestiti v nobeno izmed naših letal, zato smo njemu in njegovi družini ponudili vračilo denarja za letalske vozovnice, zagotovili pa smo jim tudi začasno hotelsko namestitev v ZDA, dokler ne najdejo druge rešitve," je povedal tiskovni predstavnik BA-ja.

Ni šlo niti z ladjo
Chenaisovi so res iskali drugo rešitev in nato že pomislili, da so jo našli. Na Kevinovo veliko veselje se je njegov oče odločil, da bodo Atlantski ocean prečkali na turistični križarki Queen Mary, kupili so vozovnice za ladjo in za vlak do New Yorka, od koder naj bi ta izplula. A čakalo jih je novo razočaranje - Kevin ni smel na krov zaradi "zdravstvenega tveganja", kot so jim pojasnili pri ladijski družbi.

Družina Chenais je obtičala v Chicagu, prevoz sta jim sicer ponudila letalska prevoznika Air France in Swissair, vendar so želeli dodatno plačilo, družinski proračun pa so že izpraznile vse kupljene, a neuporabljene vozovnice.

Zdaj jih čaka še pot do Francije
Nazadnje mu je na pomoč priskočila letalska družba Virgin Airways, ki je dovolila, da se Kevin vkrca na njihovo letalo, brezplačno pa je do Londona prepeljala tudi njegova starša.

Družina se je po pristanku na Heathrowu nato srečala s francoskim konzularnim osebjem, ki jim bo zdaj poskušalo organizirati še zadnjo etapo potovanja do Francije.