Ernie pravi, da se pri 75 počuti bolje kot pri 40 letih. Foto: Facebook
Ernie pravi, da se pri 75 počuti bolje kot pri 40 letih. Foto: Facebook

A "gospodični Ernie", kot ji pravijo v svetu tekmovalnega bodibildinga, leta niso kaj dosti mar, saj pravi, da je "starost le številka". S tem športom se je začela ukvarjati pri "rosnih" 71 letih, a pravi, da je njeno resnično poslanstvo v življenju nekaj drugega: pomagati drugim na poti do bolj zdravega življenjskega sloga.

Z Obamo proti debelosti v ZDA
BBC-jeva ekipa se je s Shepherdovo srečala med uro vadbe v cerkvi v njenem domačem Baltimoru v ameriški zvezni državi Maryland. Izvedeli so, zakaj se je začela ukvarjati z bodibildingom in kakšni so odzivi njenih konkurentov, ko izvedo, da tekmujejo proti babici. Video si oglejte tukaj.

Ernestine Shepherd, nosilka Guinnessovega rekorda kot najstarejša bodibilderka, pravi, da se zdaj bolje počuti kot pri 40 letih, njena vzornika pa sta Sylvester Stallone, filmski Rocky (ta film Ernie obožuje), in ameriška prva dama Michelle Obama, s katero bi z veseljem sodelovala na misiji preprečevanja debelosti v ZDA.

Najstarejši moški, ki se tekmovalno ukvarja z bodibildingom, je Avstralec Raymond "Ray" Moon, čigar letnica rojstva je 1929.