Jesenske barve v Novi Angliji niso nič lepše kot tiste pri nas. Foto: Reuters
Jesenske barve v Novi Angliji niso nič lepše kot tiste pri nas. Foto: Reuters

Kyle Waring prihaja iz Somervilla v Massachusettsu, ki je ena izmed šestih zveznih držav, ki spada v regijo Nova Anglija. Ta skrajni severovzhod ZDA je znan po tem, da se jeseni obarva v čudovito kuliso toplih barv, od rumene in oranžne prek rdeče in rjave, in mnogi turisti Novo Anglijo prav zaradi čudovitih barv tamkajšnje narave obiščejo oktobra in novembra.

En rdeč, rumen in zelen list
Waring je zato pomislil, da bi lahko ustregel tudi tistim, ki za pot v Novo Anglijo nimajo časa ali denarja. Tako na spletni strani shipfoliage.com ponuja pošiljke "ročno nabranega in posušenega jesenskega listja v različnih barvah". "V pošiljki dobite po en drevesni list rdeče, rumene in zelene barve, vsak meri od 7,5 do 15 centimetrov. Listi so shranjeni v mešanici glicerina in vode, za pošiljko in dostavo pred domača vrata pa morate odšteti le 19,99 dolarjev," piše v ponudbi.

"V le nekaj dneh sem dobil že prek 200 naročil," se je pohvalil iznajdljivi Američan in dodal, da je na idejo prišel, ko sta z ženo razmišljala, kako obogatiti družinski proračun. "Odločila sva se za prodajo listja, saj je Nova Anglija jeseni resnično čarobna."

To sicer ni njegova prva nenavadna ponudba, ki odseva menjavanje letnih časov. Lani pozimi, ko je Boston prekrila izjemno debela snežna odeja, je prek spletne strani ShipSnowYo.com prodajal pošiljke snega in zanje računal 89 dolarjev. Takrat je dejal, da je dobil naročil za 326 kilogramov snega z vseh koncev države.

Nova Anglija zaradi jesenske kulise, ki privablja obiskovalce, oktobra po nekaterih podatkih zasluži tri milijone dolarjev.