Zanimivosti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 24 glasov Ocenite to novico!
Žur z razlogom
Bo v soboto v Tivoliju res nevarno? Foto: Žiga Intihar

Dodaj v

Američani, pazite nase, v Tivoliju bo Umekov koncert

Ameriško veleposlaništvo svari svoje državljane
29. avgust 2013 ob 17:08,
zadnji poseg: 29. avgust 2013 ob 17:51
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ameriško veleposlanišvo v Ljubljani je izdalo opozorilo, v katerem svari pred koncertom didžeja Umeka, ki bo 31. avgusta v parku Tivoli.

Ameriške državljane, ki se bodo v soboto zadrževali v Ljubljani, so z obvestilom na spletu posvarili, da bo v parku Tivoli koncert svetovno priznanega didžeja. Predvidevajo, da se bo koncerta udeležilo 20.000 ljudi, zato tam pričakujejo povečan promet pešcev. Opozarjajo, da se bo lahko povečalo uživanje alkohola, to pa lahko povzroči nerede.

V varnostnem obvestilu piše še, naj bodo Američani previdni in naj izvajajo ustrezne varnostne ukrepe: "Bodite pozorni na okolico. Tudi navidez miroljubna srečanja se lahko spremenijo v izzivanje in prerastejo v nasilje." Ameriškim državljanom v Sloveniji svetujejo, da naj bodo še posebej previdni, če se znajdejo v bližini kakršnih koli večjih srečanj, protestov ali demonstracij.

Sporočili so tudi, kam se lahko ameriški državljani obrnejo ob neposredni nevarnosti, in jim priporočili, da ob obisku Slovenije svoje podatke posredujejo veleposlaništvu. Obvestilo si lahko ogledate tukaj.

Novica se je hitro razširila po medijih, na kar se je prek družbenega omrežja Facebook že odzval ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli. Zapisal je, da se bo sam udeležil koncerta, in dodal: "Ne bo me skrbelo za mojo varnost, le za moje bobniče."

P. S.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo