Kupec je postal lastnik dela avtomobilske zgodovine. Foto: Reuters
Kupec je postal lastnik dela avtomobilske zgodovine. Foto: Reuters

Podjetje Aston Martin je za film naredilo zgolj 10 avtomobilov tega modela. Eden izmed teh je bil ponujen na prodaj na javni dražbi, saj so z zbranim izkupičkom želeli zbrati čim več denarja za dobrodelno organizacijo Zdravniki brez meja. Dražba za prodajo vozila, v katerem se je vozil Daniel Craig v vlogi Jamesa Bonda, je bila izvedena v Londonu.

Skrivnostni kupec, ki je za prestižni model ponudil največ denarja, je zdaj lastnik "dela avtomobilske zgodovine". Čeprav so naredili deset takšnih avtomobilov, jih je kar nekaj zaradi snemanja v preslabem stanju in so primerni zgolj za razstavo.

DB10 ni primeren za cestno vožnjo
Čeprav je prodani avtomobil v povsem delujočem stanju, pa ni registriran ali odobren za redno uporabo, zato se novi lastnik ne bo mogel ponašati s cestno vožnjo.

"DB10 je eden izmed najredkejših avtomobilov na svetu," je v izjavi za BBC povedal predsednik Astona Martina, Andy Palmer. "Naredili smo jih samo deset in ta je edini, ki je bil na voljo za prodajo."

Avtomobil dokazuje, da je več kot le razstavni primerek, saj ima 4,7-litrski motor V8 v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in prav tako vsemu temu ustrezno tehniko pod karoserijo iz lahkih ogljikovih vlaken. Razkošna pa je seveda tudi notranjost, ki ima ročno izdelane podrobnosti, narejene iz kombinacije usnja, ogljikovih vlaken in aluminija.