Se bo tokrat Berlusconi
Se bo tokrat Berlusconi "ločil" od svoje vile? Foto: EPA
Si je savdijski princ vilo ogledal v imenu kralja Salmana, svojega strica? Foto: Reuters
Vila Certosa. Foto: AP

Italijan je vilo zadnja leta že večkrat poskušal prodati, zanjo so se zanimali arabski emir, londonski poslovnež, ruski magnat in drugi, a je nikoli zares niso prodali. Zdaj pa se je Berlusconi spet ogrel za prodajo, na ogled pa je prejšnji teden prišel tudi potencialni kupec z veliko denarja pod palcem - to je savdijski princ Mohamed bin Najef.

Kot piše italijanski Corriere della Sera, naj bi Berlusconi za vilo zahteval pol milijarde evrov.

Corriere della Sera med drugim domneva, da naj bi se za nakup Berlusconijeve vile pravzaprav ogrel prinčev stric, savdijski kralj Salman. Ta je na začetku meseca predčasno prekinil načrtovani tritedenski dopust na francoski rivieri - naletel je namreč na nepredvideni odpor domačinov. Spomnimo, kar 150.000 prebivalcev je podpisalo peticijo, uperjeno proti kralju, ki je na jugu Francije zase rezerviral kar celotno javno plažo.

Politiki na obisku
Vila Certoso je v znamenitem obmorskem mestu Porto Rotondo na obali Sardinije, leži pa v 80 hektarjev velikem parku, kjer se bohotijo številne eksotične rastline, za katere je skrbel tudi sam Berlusconi. Posestvo se lahko pohvali tudi z dvema jezeroma, umetnim ognjenikom in gledališčem.

Berlusconi je vilo uporabljal kot svojo poletno rezidenco od leta 1988. Italijanski mogotec je avgusta, v času poletnih počitnic, v vili s površino 2.500 kvadratnih metrov gostil predsednike vlad in držav, med drugim je Berlusconija leta 2005 obiskal tedanji britanski premier Tony Blair z ženo Cherie, leta 2002 pa ruski predsednik Vladimir Putin s hčerkama, leta 2009 je tam počitnikoval nekdanji češki premier Mirek Topolanek ...