Uspeha sta se veselili sestri Rina in Romy. Foto: Reuters
Uspeha sta se veselili sestri Rina in Romy. Foto: Reuters
Avgusta je na tekmovanju za mis sveta tretje mesto osvojila Avstralka libanonskega rodu Jessica Kahawaty. Foto: Facebook

Kot poroča Al Arabiya, sta se med razglasitvijo dekleti držali za roke, nato pa jih dvignili visoko v zrak. Gledalci so slovesnost opisali kot "nenavadno", saj sta podobna obraza osvojila oba naslova.

Za krono mis Libanona se je v finalu potegovalo 16 deklet, ki jih je ocenjevala devetčlanska žirija, med njimi Georgina Rizk, prva in do zdaj edina libanonska mis Universe, nekdanji minister Ziad Baroud, pevka Nancy Ajram ter športnik in alpinist Maxime Chaaya.

Mesto druge spremljevalke je osvojila Christelle Lotfi, peterico pa sta končali Elsa Maria Stephan in Joanne Semaan.

Libanonska lepota
Rina, ki ji je krono predala mis Libanona 2011 Yara Khoury Mikhael, bo zdaj zastopala svojo državo na mednarodnem tekmovanju za mis Universe, ki bo potekalo decembra v Las Vegasu. In lepotna tekmovanja libanonsko lepoto cenijo.

Avgusta je Avstralka libanonskega porekla Jessica Kahawaty osvojila tretje mesto na tekmovanju Mis sveta 2012. Kahawatyjeva je leta 2008 sodelovala že na tekmovanju za Miss Lebanon Emigrant (Mis izseljenih Libanonk), leta 2010 pa na tekmovanju za mis Libanona.

Kahawatyjeva, lepotica olivne polti, sivih oči in potez, ki so jih nekateri označili za "eksotično mešanico Zahoda in Vzhoda", se je kvalificirala za mis sveta po tem, ko je na izboru za mis Avstralije s hudo poškodovano roko na klavir zaigrala Beethovnovo Za Elizo.