Zaporniki so miš vodili s pomočjo vrvice. Foto: EPA
Zaporniki so miš vodili s pomočjo vrvice. Foto: EPA

Pazniki so bili pretekli teden priča nenavadnemu prizoru na zaporniških hodnikih. "Pazniki so opazili, da je šla miš od bloka A do bloka C. Zaporniki so ji na rep pritrdili vrvico, ki so jo uporabili za prenašanje mamil in drugih stvari, kot je telefonska kartica SIM," je povedal Gean Carlos Gomes, direktor zaporov v državi Tocantins na severu Brazilije. Ko je miš prišla na cilj, so ji zaporniki odstranili vrvico z repa.

"Tako je bila ubogljiva, da se je pustila tepsti po glavi," je še dodal direktor. Miš, ki je imela na repu pritrjen kavelj, so uslužbenci našli med rutinskim pregledom pretekli teden, je dejal Gomes. Pazniki so, potem ko so razkrinkali miš, preiskali zaporniške celice in našli 29 majhnih paketkov marihuane in 23 paketkov kokaina. Prav tako pa so pogledali posnetke varnostnih kamer, da bi ugotovili, kateri zapornik je uril miš, je poročal britanski Telegraph.

Toda to se ni zgodilo prvič, da so zaporniki tihotapili dobrine s pomočjo živali. Leta 2009 so brazilski zaporniki za tihotapljene uporabljali golobe. Leta 2012 so zalotili v nekem brazilskem zaporu mačko, ki je imela na trupu prilepljeno orodje, s katerim bi lahko zaporniki pomagali pri pobegu. Avgusta 2012 pa je policija v Rusiji ugotovila, da je mačka tihotapila v zapor heroin. Leto zatem pa je v enega izmed ruskih zaporov mačka poskušala prinesti kar prenosni telefon.