Zanimivosti
Četverčki
Štirje na mah (fotografija je simbolična). Foto: Reuters

Dodaj v

Britanska babica pri 50 letih rodila četverčke

"Ne razumem, zakaj me napadajo"
8. november 2018 ob 09:58
London - MMC RTV SLO

Britanka Tracey Britten, ki ima pri 50 letih tri odrasle otroke in osem vnukov, je razširila svojo družino – s pomočjo umetne oploditve je dobila četverčke.

S tem je Britanka postala najstarejša mama četverčkov v državi. Otroci tri deklice in deček so se s carskim rezom rodili v 32. tednu. Postopek umetne oploditve so izvedli na Cipru, Brittnova in mož Stephen pa sta za poseg plačala 7.000 funtov (8.040 evrov).

Novorojenčke so takoj po rojstvu preselili na intenzivni oddelek, kjer pa dobro napredujejo in naj bi bili do božiča doma. "To je čudež. Želela sva si samo enega otroka, a sva bila blagoslovljena s štirimi. Ker so bile moje možnosti za zanositev majhne, so mi vstavili štiri jajčeca. Niti v najlepših sanjah si ne bi mislila, da bom rodila štiri otroke!" je dejala novopečena mama sedmih otrok, treh odraslih in štirih "štručk".

Na zdravniških pregledih so ji zagotovili, "da ima telo 30-letnice". Zavrača tudi kritike, da je sebična in za otroke prestara. "Nihče ne kritizira Micka Jaggerja, Ronnieja Wooda ali Eltona Johna, ki so postali starši v poznih letih, zato ne razumem, zakaj tako napadajo mene. Prepričana sem, da bom izvrstna mama, saj sem v življenju dosegla vse, kar sem želela, zato se bom lahko stoodstotno posvetila svojim dojenčkom," je dodala.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
VICTORIA99
# 08.11.2018 ob 10:08
Pogumna ženska. Ja zakaj ne bi imela ženska otroke pri pedesetih, moški jih naredijo tudi pri osemdesetih pa se noben ne čudi in zgraža.
Geres*
# 08.11.2018 ob 11:08
Hm, jaz se tega pri 50ih ne bi sla. Ampak vsakemu svoje.

Je pa zanimivo, kako smo kot druzba kriticni do zensk, ki se odlocijo za materinstvo v "zreleih" letih, pri moskih pa se ob to komaj kdo obregne. Koliko se jih je obregnilo ob to, da bo Cerar postal oce pri 55ih? In se manj se jih obregne ob tiste, ki imajo otroke popolnoma financno nepripravljeni in brez izdatne pomoci drzave (torej vseh nas) nikakor ne bi zmogli (neprofitna stanovanja, zastonj vrtci, zivljenja na racun otroskoh dodatkov - ja, kar nekaj je takih druzin). Skratka imamo dvojna merila.
henodarling
# 08.11.2018 ob 11:57
Da ne ponavljam razlogov, zakaj je bolje imeti otroke mlad. A ko bosta ta starša 70, bodo otroci 20. in če bosta vsaj "povprečno dobra" starša, bodo otroci normalni odrasli ljudje.
In če so lahko 70 in več stari , predvsem moški, voditelji držav in kaj še vse bolj odgovornih del je, bosta zmogla tudi onadva.
Čestitke in srečnoooo!
HOR
# 08.11.2018 ob 11:38
"...Na zdravniških pregledih so ji zagotovili, "da ima telo 30-letnice..."

Torej nobenega extra tveganja. Tale je vedela, kaj si lahko privošči ne, da bi zavestno tvegala zdravje otrok...
Ljubinica
# 08.11.2018 ob 10:43
VICTORIA99

Prijavi neprimerno vsebino Pogumna ženska. Ja zakaj ne bi imela ženska otroke pri pedesetih, moški jih naredijo tudi pri osemdesetih pa se noben ne čudi in zgraža.
----------------------------------------------------
Se sicer strinjam, kljub vsemu pa menim, da je vsako življenjsko obdobje specifično in ima svoje "naloge in vloge". Velja tako za moške kot ženske ... in tiste vmes :)
adirm
# 08.11.2018 ob 10:41
ker ogrožaš sebe in tvojega otroka pri teh letih, tvoja nosečnost je rizična in verjetnost malformacij ploda ter težav pri porodu je ogromna. (velika sreča, da je tej ženski uspelo vse po načrtu). In pravkar si enačila dve totalno neprimerljivi stvari, čestitke! Predlagam, da potegneš še eno hitro primerjavo, kako gotovo dobi manjšo plačo kot 80 letni moški. Sami logični argumenti danes.. :)
Beara
# 08.11.2018 ob 13:57
Kužka bi su kupila, če ji je dolgčas.
Geres*
# 08.11.2018 ob 12:30
firtoh: hehe :-)
firtoh
# 08.11.2018 ob 12:24
Hvala bogu,da je žena že v meni.
spela55
# 08.11.2018 ob 11:55

adirm
# 08.11.2018 ob 10:41
Prijavi neprimerno vsebino
ker ogrožaš sebe in tvojega otroka pri teh letih, tvoja nosečnost je rizična in verjetnost malformacij ploda ter težav pri porodu je ogromna. (velika sreča, da je tej ženski uspelo vse po načrtu). In pravkar si enačila dve totalno neprimerljivi stvari, čestitke! Predlagam, da potegneš še eno hitro primerjavo, kako gotovo dobi manjšo plačo kot 80 letni moški. Sami logični argumenti danes.. :)


Ja, pa res sami logični argumenti danes. Sploh tale, da je nosečnost rizična. Ni. Obstaja večja verjetnost, da bo rizična nosečnost, ni pa vsaka nosečnost po tem letu starosti rizična, enako velja tudi za ostale bedarije, ki jih naštevaš- večja možnost, nikakor pa ne ogromna. Kar se pa tiče totalno neprimerljivih stvari (ah ne, kje pa, moški niste nikoli ničesar krivi), izvoli, članek o mutacijah, ki jih starejši moški prenašajo na svoje potomce. Lep dan.

https://www.menshealth.com/health/a19520
630/age-and-risks-of-fathering-a-child/
lončekkuhaj
# 08.11.2018 ob 16:56
Pa saj že imata tri. To je res čudno. Prej po naravni poti, potem pa na silo.
Tule nekaj ni OK v glavah.
Eni težko sprejemajo starost?
oliva
# 08.11.2018 ob 13:07
Na vso silo al kaj, pri petdesetih? :\
Nič narobe, če bi 'se zgodilo' in/ali jih ne bi imela, da se odloči... pač kot želi in si lahko privošči in zmore - kaj pa tipi, kot ste že omenili.
Samo da se greš umetno oplodit... na vsak način še enga otroka (ki so potem štirje), je pa men mim.
Ampak pač, njena/njuna stvar, briga me, če jih lohk furajo, nej jih majo.
Fleaa
# 08.11.2018 ob 12:09
tem dvema se bo v kratkem zmešal, če se jima že ni pred umetno oploditvijo
Kazalo