Slovenski poslanci so dosegli le en gol. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA
Slovenski poslanci so dosegli le en gol. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA

Semafor na prijateljski tekmi je ob žvižgu sodnika kazal 1:5 za Britance, edini gol za Slovenijo je dal Matjaž Nemec. Za Britance je dvakrat zadel John McKenna, trikrat pa Yousef Dahmash, so sporočili iz državnega zbora.

Ekipo državnega zbora so sestavljali Branko Zorman (SMC), Tomaž Lisec (SDS), Ivan Hršak (DeSUS), Matjaž Nemec (SD), Aleksander Kavčič (SMC), Ljubo Žnidar (SDS), Marko Ferluga (SMC), Bojan Podkrajšek (SDS) in Jernej Vrtovec (NSi). Pridružili so se jim še uslužbenci nekaterih veleposlaništev.

Britanski parlament pa so zastopali poslanci Clive Betts, Paul Farrelly, Karl McCartney, Graham Jones, Stephen Hepburn, drugi člani ekipe pa so bili uradniki v parlamentu, člani parlamentarnega nogometnega kluba, le vratar je bil iz angleške nogometne zveze FA.

Parlamentarna skupina prijateljstva državnega zbora z Veliko Britanijo se je danes srečala s poslanci spodnjega doma britanskega parlamenta, v okviru tega srečanja pa so se parlamentarci pomerili še na prijateljski nogometni tekmi na nogometnem igrišču Ilirija.

Namen obiska britanskih parlamentarcev sta bila krepitev prijateljskih vezi med državama in poglobitev medparlamentarnega sodelovanja.