Chanelovih oblačil Choupette menda ne nosi, saj se Karlu počlovečenje živali zdi preveč
Chanelovih oblačil Choupette menda ne nosi, saj se Karlu počlovečenje živali zdi preveč "cirkuško". Hmm ... Foto: Promocijsko gradivo
Karlito - vaš že za slabih 1.200 evrov, a šele, ko se skrajša čakalna vrsta. Foto: Promocijsko gradivo

je pred dvema letoma tvitnila Choupette, mačja "vzdrževana ljubica" Karla Lagerfelda.

Septembra bo puhasta bela kosmatinka po profilu na Twitterju dobila še knjigo, ki zapisuje njen razkošni vsakdan. Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat na 128 straneh odstira mačje življenje na veliki taci: ima dve služabnici (eno dnevno in eno nočno), lastno tablico, potuje z zasebnim letalom in skupaj z "očkom" Karlom obeduje pri mizi - na servisih Goyard in Louis Vuitton, izdelanih posebej zanjo.

Besedilo bodo pospremile fotografije, ki jih je posnel Lagerfeld, na njih mačja lepotica nastopa s supermanekenkami, kot sta Laetitia Casta in Linda Evangelista. V knjigi poleg pričanj Choupettine osebne veterinarke in dnevniških zapisov, za katere skrbi ena izmed njenih oprod, gospa Francoise, ne bodo manjkali niti nasveti za prehrano, lepotno nego, zdravje in seveda mačjo modo, kot se za ljubljenko kreativnega vodje znamk Chanel in Fendi spodobi.

Ko smo že pri Fendiju, pa je čas za že eno aktualno z Lagerfeldom povezano "bizarko": na čakalnem seznamu za obesek Karlito, ki ga je Lagerfeld malo za šalo, malo zares na brv poslal na reviji kreacij omenjene znamke za letošnjo jesen in zimo, je že 600 imen. In, kot je pred dnevi tvitnila Choupette Lagerfeld, je prva na seznamu seveda ona.

Da bi bilo vse skupaj slišati še bolj neverjetno, velja omeniti znesek, ki ga bo treba odšteti za eno od malih krznenih podob nemškega modnega velikana (z znamenitim konjskim repom v živorožnati, oranžni ali modri): slabih 1.200 evrov.

Za Karlita so v Fendijevi trgovini na pariški Avenue Montaigne pred dnevi priredili tudi posebno zabavo. Gotovo pa se kmalu obetajo tudi promocijski dogodki za Choupettino knjigo, saj se je pred dnevi na Twitterju (retorično) spraševala, ali naj priredi podpisovanje knjig ali ne.