RTV-jevo razstavno prizorišče na Otroškem bazarju. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
RTV-jevo razstavno prizorišče na Otroškem bazarju. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Otroški bazar
Na Bazarkovem odru bo tudi letos v vseh štirih dneh ogromno nastopajočih. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Otroški bazar
Bansi in Bazarko sta že kar nekaj časa uspešna poslovna prijatelja. Bansi bo na glavnem Bazarkovem odru nastopil tudi letos. Zapišite si: nedelja, 9. september, ob 15.30. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer

Gre za največjo vzgojno-izobraževalno sejemsko prireditev v Sloveniji. Namenjena je otrokom, staršem in strokovnim delavcem v vzgojno-izobraževalnih zavodih, seveda pa tudi vsem tistim, ki so kakor koli vključeni v kulturni ali vzgojno-izobraževalni družinski program.

Vsako leto se na prireditvi predstavi ogromno razstavljavcev, tudi letos jih bo okoli 290, obiskovalcev pa naj bi bilo v štirih dneh več kot 35.000.

Bazarkova prizorišča
Celotno Gospodarsko razstavišče bo v prihodnjih štirih dneh zelo pisano, igrivo, slišati bo mogoče veliko otroškega smeha. Na zunanji ploščadi takoj ob vhodu vas bodo pričakali športne vsebine, policisti, reševalci in številni drugi. Druga prizorišča so še Kupola/A in Kocka/A2, Steklena dvorana/C, Avla in Galerija dvorane Kupola/A.

Bazarkovi vsebinski sklopi:
- razstavno-prodajni prostori,
- program na Bazarkovem odru (nastopilo bo okoli 700 nastopajočih),
- program na zunanji ploščadi,
- program v Avli,
- program v Ustvarjalnem kotičku,
- ekodelavnice,
- športne dejavnosti,
- Bazarkova tržnica rabljene otroške opreme,
- humanitarne akcije.

Vabljeni na RTV-jev razstavni prostor!
RTV Slovenija je tudi letos medijski pokrovitelj Otroškega bazarja. Na prizorišču lahko barvate pobarvanke, rišete risbice, se igrate s kockami, na voljo so pa tudi izdelki ZKP RTV Slovenija. Spoznate lahko krtka Črtka s svojimi poročevalci, zajčka Bineta z Ajdo in Violinčka. Seveda ste vabljeni, da tudi izpolnite prijavnico in se včlanite v Bansijev klub.

Bansi in Ribič Pepe na glavnem odru
Prvi dan Otroškega bazarja je minil v pravljičnih podobah na obrazih otrok, saj so RTV-jeve maskerke izvajale poslikavo obraza z znanimi pravljičnimi liki. Mladi obiskovalci so se lahko preizkusili tudi kot mladi Firbcologi. V petek bo na vrsti avdicija, v kateri se bodo otroci imeli možnost preizkusiti kot novinarji oziroma otroški poročevalci v oddaji Infodrom.

MMC-jeva maskota za otroke slon Bansi bo imel nastop v nedeljo, 9. septembra, ob 15.30. Ribič Pepe pa bo nastopil že dan prej, torej v soboto ob 10.30.

Kot rečeno, je vstop na vsa prizorišča brezplačen. Otroški bazar odpre svoja vrata ob 9. zjutraj in jih zapre ob 19. uri. Vse podrobne informacije najdete na spletni strani Otroškega bazarja.