Kraljica je v šolo pospremila princa in dve princesi. Foto: Reuters
Kraljica je v šolo pospremila princa in dve princesi. Foto: Reuters

Fotografi so kraljico ujeli, medtem ko je skupaj z 12-letno Elisabeth, 11-letnim Gabrielom in šestletno Eleonore, hitela v zasebno šolo Sint-Jan-Berchmans.

41-letna priljubljena kraljica je ves čas za roko držala najmlajšo princesko, občasno je za roko prijela tudi princa, medtem ko je najstarejša med trojico, Elisabeth, ki bo nekega dne sedla na prestol, ponosno korakala sama. Ko je kraljeva družina vstopila v šolo, so jih učitelji lepo pozdravili.

Tudi 54-letni kralj Filip je bil zadolžen za spremstvo enega izmed otrok - mlajšega sina Emmanuela je pospremil v šolo Eureka v mestu Kessel-Lo, ki je 20 km iz Bruslja. Osemletni princ je pred leti hodil v isto šolo kot brat in sestra, pred dvema letoma pa sta kralj in kraljica sporočila, da ga prepisujejo v šolo, specializirano za poučevanje otrok z učnimi težavami.

Filip je 21. julija leta 2013 sedel na prestol namesto svojega očeta Alberta II. - ta se je prestolu uradno odpovedal zaradi starosti in zdravstvenih težav. Kraljeva vloga v Belgiji je predvsem ceremonialne narave, ena ključnih nalog monarha pa je, da pomaga razreševati ustavne in politične krize.

Fotoutrinke s prvega šolskega dne kraljevih otrok si lahko pogledate spodaj.