Med tekačicami je bila tudi bodoča nevesta. Foto: RTV SLO
Med tekačicami je bila tudi bodoča nevesta. Foto: RTV SLO
Zmagovalka teka na pet kilometrov je Jana Kotar Ilijaš. Foto: RTV SLO

Že sedmo leto zapored se je namreč odvil DM-ov tek za ženske, na katerem so se tekmovalke pomerile na pet- in desetkilometrski progi.

Rezultate si lahko ogledate tukaj.

Najbolj zagrete tekačice so se v Tivoli odpravile že pred osmo zjutraj, čeprav se je tek za ženske začel ob 10. uri. Tako so se izognile dolgi vrsti, ki je pozneje nastala pri točki za prevzem startnih številk.

Ob 9. uri jih je čakalo ogrevanje za tek, ki ga je vodil Matej Cankar skupaj s tekaškimi inštruktorji. Za sklepni del ogrevanja je poskrbela skupina Čuki s pesmijo Z nogo ob tla. Čuki so tekmovalke spodbujali tudi med tekmovanjem in za konec pripravili še zabavni program.

Nestrpne tekačice so si očitno želele čim prej na pot, saj so predčasno začele teči. Ko jih je voditelj programa Igor E. Bergant nagovoril, naj pred startom dvignejo roke v zrak, so udeleženke začele teči. Hitro pa so se morale obrniti in na start počakati še nekaj minut.

Tekmovalke so bile razporejene v pet različnih starostnih kategorij, tekle pa so v več skupinah, v katere so bile razporejene po predvidenem času in razdalji teka. Vsaka izmed tekačic je imela pri sebi čip za merjenje časa, ki se je sprožil šele 200 metrov po startu, tako da gneča na začetku ni vplivala na čas teka.

Lani je podjetje DM drogerie markt znesek, zbran s startninami, podarilo 25-letni Jožici. Z donacijo so ji omogočili nakup nove športne nožne proteze, in tako se je Jožica v sodelovanju s športnim zdravnikom letos udeležila teka za ženske. Letos bodo predali donacijo še eni nekdanji tekačici in ji v sodelovanju z Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom RS Soča omogočili nakup nove nožne proteze.

DM-ovega teka so se udeležili tudi nekateri znani slovenski obrazi, ki veljajo za ambasadorje teka, prav posebna tekačica pa je bila 83-letna Helena Žigon, superbabica, ki se teka udeležuje že več let.

Utrinke s teka si lahko ogledate v fotogaleriji.