Zanimivosti
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
Ms Yeah
Sestavine za spomladanske zavitke: moka, voda, jajca ... in kodralnik za lase. Foto: Reuters

Dodaj v

Foto in video: Kako s kodralnikom za lase narediš spomladanski zavitek?

Neverjetna "pisarniška" kuhinja pritegnila milijone gledalcev
26. september 2017 ob 21:20
Hongkong - MMC RTV SLO, Reuters

Kosi govedine, spečeni s pomočjo likalnika na pisalni mizi? Spomladanski zavitek, narejen s kodralnikom las? Iznajdljiva kuhinja kar v pisarni je postala spletna uspešnica.

23-letna Kitajka, ki si je nadela ime Ms Yeah, je začela januarja na kitajski mikroblogerski platformi Weibo objavljati svoje domiselne kuharske videoposnetke, milijonsko bazo oboževalcev pa je našla, ko se je preselila še na YouTube, ki je v njeni domovini onemogočen. Tam je postala prava zvezdnica, zato so jo zdaj povabili tudi na YouTubov FanFest v Hongkongu, kjer je njeno kuhanje v živo pritegnilo velikansko množico.

Eden izmed njih je bil tudi Kenny Dilian iz Indonezije, ki je za Reuters opisal, da ga kuharska umetnica navdušuje, saj ga uspe vedno znova presenetiti z uporabo preproste opreme, ki jo najdemo v pisarnah. V enem izmed videov za kuhanje t. i. hot-pota - gre za tradicionalen kitajski način priprave hrane, kjer sveže sestavine pomakate v posebno juho, ki se kuha pred vami - uporabi kar vodomat, Dilianov najljubši posnetek pa je, ko Ms Yeah razstavi računalnik in njegovo ohišje uporabi za peko znamenite kitajske palačinke.

Njeni videii pa imajo v primerjavi s klasičnimi kuharskimi še eno posebnost - ne spremljata jih opisovanje postopka niti seznam sestavin. "Vse poteka v popolni tišini, da lahko ljubitelji kulinarike po vsem svetu razumejo, kaj počnemo," pojasnjuje Ms Yeah.

T. H.
Ms Yeah
Ms Yeah
Ms Yeah
Ms Yeah
Prijavi napako
Komentarji
d(-_-)b
# 26.09.2017 ob 22:15
Prideš na Upravno enoto in se postaviš v vrsto. Na prvem okencu delajo, na drugem je znak "Zaprto", zadaj pa si deklina v predalniku peče piščanca :D hahaha
Olorin
# 27.09.2017 ob 06:29
Si ze predstavljam, ko grem k bancni referentki in me pricaka ljubek vonj zelja.
Kazalo