Sestavine za spomladanske zavitke: moka, voda, jajca ... in kodralnik za lase. Foto: Reuters
Sestavine za spomladanske zavitke: moka, voda, jajca ... in kodralnik za lase. Foto: Reuters

23-letna Kitajka, ki si je nadela ime Ms Yeah, je začela januarja na kitajski mikroblogerski platformi Weibo objavljati svoje domiselne kuharske videoposnetke, milijonsko bazo oboževalcev pa je našla, ko se je preselila še na YouTube, ki je v njeni domovini onemogočen. Tam je postala prava zvezdnica, zato so jo zdaj povabili tudi na YouTubov FanFest v Hongkongu, kjer je njeno kuhanje v živo pritegnilo velikansko množico.

Eden izmed njih je bil tudi Kenny Dilian iz Indonezije, ki je za Reuters opisal, da ga kuharska umetnica navdušuje, saj ga uspe vedno znova presenetiti z uporabo preproste opreme, ki jo najdemo v pisarnah. V enem izmed videov za kuhanje t. i. hot-pota - gre za tradicionalen kitajski način priprave hrane, kjer sveže sestavine pomakate v posebno juho, ki se kuha pred vami - uporabi kar vodomat, Dilianov najljubši posnetek pa je, ko Ms Yeah razstavi računalnik in njegovo ohišje uporabi za peko znamenite kitajske palačinke.

Njeni videii pa imajo v primerjavi s klasičnimi kuharskimi še eno posebnost - ne spremljata jih opisovanje postopka niti seznam sestavin. "Vse poteka v popolni tišini, da lahko ljubitelji kulinarike po vsem svetu razumejo, kaj počnemo," pojasnjuje Ms Yeah.