Arnold Schwarzenegger na svoji rodni grudi. Foto: Reuters
Arnold Schwarzenegger na svoji rodni grudi. Foto: Reuters
Kitzbühel
Zimska snežna idila. Foto: EPA

Prestižno zmago na najzahtevnejši smukaški preizkušnji na 3312 metrov dolgi brutalni progi Streif, ko smukači od starta do cilja premagajo kar 860 metrov višinske razlike s skoki, dolgimi tudi več kot 50 metrov, je odnesel Italijan Dominik Paris, smukaški kralj Kitzbühela pa je v žep pospravil tudi denarni ček v znesku 74.000 evrov.

Množica domačih navijačev v ciljni areni je sicer ostala nekoliko prikrajšana, saj je bil najboljši Avstrijec šele na osmem mestu.

Zanj in za njegove rojake na smučeh je stiskal pesti tudi avstrijski kancler Christian Kern z ženo Eveline Steinberger-Kern, avstrijske barve med navijači so zastopali tudi filmski mišičnjak in nekdanji kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger, domača legenda formule 1 Niki Lauda in Hansi Hinterseer, nekdanji odlični smučar, ki je zajadral v pevske vode.

Pesti je v ciljni areni prav tako stiskala nekdanja nemška plavalka Franziska van Almsick, z Laudo je tja prišel tudi prvi mož formule 1 Bernie Ecclestone.

Vsi v Kitzbühel
Tekma v Kitzbühelu sicer velja za dogodek, ko "preprosto moraš biti tam", zato vrhunec svetovnega pokala obiščejo številni znani obrazi in nekdanji smučarji.

Letos med drugim avstrijska asa Stephan Eberharter in Fritz Strobl ter Američana Daron Rahlves in Bode Miller, ki je priložnost izkoristil za to, da je na novinarski konferenci razglasil, da še ne bo dokončno odložil smuči v kot. Vrnitev je mogoča, je dejal ob robu tekem, časovnega okvira za ta korak pa sicer ni določil.