Vesela zmagovalka Natalia Bakhmatova. Foto: EPA
Vesela zmagovalka Natalia Bakhmatova. Foto: EPA

Tekmovalke se po modni brvi ne sprehodijo v vrtoglavo visokih petah, ampak se pripeljejo na dveh kolesih. Gre namreč za lepotno tekmovanje žensk, prikovanih na invalidske vozičke.

Že drugo tovrstno mednarodno tekmovanje je bilo v sredo zvečer v Moskvi, potekalo je pod nazivom Mrs. Independence 2012 (Gospa neodvisnosti), zmagala pa je Natalia Bakhmatova, ki je brez nog ostala pri devetih letih, zdaj pa je učiteljica in teniška prvakinja z dvema otrokoma.

"S tem tekmovanjem želimo pokazati, da so tudi telesno prizadete ženske lahko lepe, uspešne, ljubljene, zmagovalke, da lahko rodijo in vzgojijo otroke - tako kot vse druge," pojasnjuje organizatorka.

Čas za lepotičenje in ples
Tekmovanje Mrs. Independence ima tri kroge - v prvem se tekmovalke skupaj s spremljevalci v frakih predstavijo v poslovnih oblačilih. V drugem krogu napoči čas za osebno predstavitev, ko povedo svoje življenjske zgodbe, mnoge pa pokažejo tudi svoje talente, kot so petje, igranje glasbil ali celo hitrostno pletenje.

V tretjem krogu pa pride čas za ples, saj oblečene v elegantne večerne obleke zaplešejo valček skupaj s svojimi spremljevalci.