Mis Bosne in Hercegovine. Foto: EPA/Reuters
Mis Bosne in Hercegovine. Foto: EPA/Reuters
Letošnje tekmovalke z mis sveta leta 2013 Megan Young. Foto: EPA/Reuters

Potem ko je 126 deklet prispelo v mesto, jih je pred hotelom pričakala aktualna mis sveta Megan Young s Filipinov, vse skupaj pa so se veselo nastavile fotografom.

Drugič so se fotografskim objektivom največje športnice med misicami - po kvalifikacijah se jih je v finalne boje uspelo uvrstiti 32 - nastavile danes v atletskem centru Lee Valey, kjer je potekal "športni dan". Misice so se tako skupinsko kot individualno pomerile v različnih športnih disciplinah, na podlagi zbranih rezultatov pa so se najbolje odrezale mis Južne Afrike, mis Madžarske in mis Finske. Zmaga in naslov mis športa sta na koncu pripadla mis Finske.

To je le ena izmed kategorij na lepotnem izboru, v prihodnjih dneh se bodo misice predstavile tudi v kopalkah, ko bodo izbrali najzapeljivejšo v bikiniju, izbrali bodo tudi najbolj nadarjeno misico, pa najbolj fotogenično ... Najpomembnejšo lento pa bodo podelili 14. decembra, ko bo morala Megan Young po enem letu izročiti krono in lento najlepše na svetu.

Med 126 kandidatkami najdemo tudi slovensko misico Julijo Bizjak, ki pa nerada govori o pričakovanjih in uvrstitvah: "Čisto iskreno povedano grem v London po neko novo izkušnjo. Spoznala bom več kot 100 deklet z vsega sveta in zraven še druge ljudi - to je enkratna priložnost, če jo znaš izkoristiti. Nameravam se zabavati, pa tudi biti najboljša, kar sem lahko, da bi kar najbolje predstavila Slovenijo. Ne bom pa govorila o nekih pričakovanjih in uvrstitvah, potrudila se bom, kolikor se bom lahko, potem bomo pa videli," je povedala Bizjakova za MMC, preden je z Letališča Jožeta Pučnika poletela v London.

Fotoutrinke z enega najbolj tekmovalnih dni na lepotnem izboru kot tudi tiste, ki so jih posneli ob prihodu misic v London, si lahko pogledate spodaj.