Osnovni cilj in moto Jadranskih iger sta medsebojno sodelovanje in prijateljstvo. Foto: Jadranske igre
Osnovni cilj in moto Jadranskih iger sta medsebojno sodelovanje in prijateljstvo. Foto: Jadranske igre

Gre za športno-zabavno manifestacijo, ki se prireja v poletnih mesecih s ciljem obogatiti turistično ponudbo in spodbuditi tekmovanje in druženje med mesti in državami.

Ekipe so se merile v igrah strelci, reševanje turistke, leteči vaterpolo, vino, veslo, morska alka, jadranska bitka, leteči vaterpolo in mošarka, v finale pa se je nazadnje uvrstilo šest držav iz obeh polfinalov na podlagi doseženega števila točk: Maribor (Slovenija), Herceg Novi (Črna gora), Pag (Hrvaška), Mocanesi (Italija), Skopje (Makedonija) in Harkany (Madžarska).

Od nadaljnjega tekmovanja pa so se morale po polfinalu posloviti ekipe iz Niša (Srbija), Neuma (Bosna in Hercegovina), Igala (Črna gora), Solina (Hrvaška), Bad Radkensburga (Avstrija) in Velenja (Slovenija).

Poziv navijačem
Pred mednarodnimi finalisti pa je le kratek odmor, saj jih že v soboto v Biogradu na Moru čaka finale, ki bo tudi zaključek 106 dni trajajoče turneje, na katerem bomo tudi izvedeli, kdo je končni zmagovalec šeste sezone Jadranskih iger.

Organizatorji vabijo navijače, naj svoje ekipe pridejo podpret v čim večjem številu. Na bučno podporo s tribun upajo tudi naši štajerski predstavniki, zato bodo organizirali tudi brezplačni prevoz iz Maribora do Biograda.

Vsi, ki boste ostali doma, pa si boste na Televiziji Slovenija pozneje ogledali, kako sta se na Jadranu borila Maribor in Velenje - polfinalna boja bosta na TV SLO 2 na sporedu 24. in 25. septembra popoldne, veliki finale pa v soboto, 26. septembra, ob 20.00 na TV SLO 1.