Fenomen morske deklice v Kanadi. Foto: Reuters
Fenomen morske deklice v Kanadi. Foto: Reuters

Šola AquaMermaid, ki jo je ustanovila Marielle Chartier Henault, skuša tečajnikom pričarati pravljico v vsakdanjem življenju. Tečajniki se oblečejo v morsko deklico in zaplavajo pod vodo.

Henaultova, ki je tudi manekenka, se je za nenavadno poslovno potezo odločila po tem, ko se je na enem izmed modnih snemanj morala preleviti v mitološko bitje. Izkušnja ji je bila tako zelo všeč, da se je odločila, da svoje znanje prenese na druge.

Med tečajniki najdemo vse generacije, v morske deklice se preoblečejo tudi moški: "Medtem ko starejši gledajo predvsem na pozitivne učinke vadbe, pa gledajo najmlajši na to kot na izpolnitev sanj."

Plavalni tečaj je zelo priljubljen, še posebej se nad njim navdušujejo deklice, ki so klasične rojstnodnevne zabave zamenjale s skokom v mitološki svet.

Henaultova pojasni, da plavanje na način, kot to počne morska deklica, temelji na sinhronem plavanju: "Na začetku imajo tečajniki težave, saj niso navajeni, da sta nogi povezani, ampak po nekaj urah se jih večina navadi. Ne gre za nekakšno znanost." Učiteljica fitnesa iz Toronta Sarah Robichaud pa je dodala, da je takšen način plavanja najprimernejši za športnike.