Policisti - Božički so letos obiskali vse otroke, ki ležijo na različnih klinikah UKC-ja Ljubljana. Foto: BoBo
Policisti - Božički so letos obiskali vse otroke, ki ležijo na različnih klinikah UKC-ja Ljubljana. Foto: BoBo

S strehe ljubljanske pediatrične klinike so se spustili pripadniki specialne enote slovenske policije, preoblečeni v Božičke. Po spustu so v spremstvu znanih Slovencev, poleg Božičkov so prišli tudi glasbeniki Neisha, In & Out, Pižama, Rebeka Dremelj in Ranko Babić, obiskali otroke na posameznih oddelkih in vsakemu izročili knjižno darilo.

Po nepozabnem lanskem spustu so se organizatorji drzne dobrodelne akcije odločili, da podvig ponovijo. Namen prireditve je bil presenetiti in osrečiti otroke, ki morajo v predprazničnih dneh ležati v bolniških posteljah, poudarjajo na Radiu Center, ki je pobudnik prireditve.

"Akcijo smo z veseljem podprli tudi v pediatrični kliniki in celotnem UKCL-ju, saj smo zelo navdušeni, da smo na tak prisrčen način presenetili otroke, ki se zdravijo pri nas. Res je človeku toplo pri srcu, ko vidi presenečenje in veselje na malih obrazih," je povedala doc. dr. Anamarija Meglič, dr. med., namestnica predstojnika pediatrične klinike.

Trenutno je na različnih klinikah UKCL-ja hospitaliziranih približno 260 otrok, največ, okoli 140, na pediatrični kliniki, okoli 40 na infekcijski kliniki, na kliničnem oddelku za otroško in intenzivno terapijo okoli 30, na dermatovenerološki in ORL-kliniki po okoli 15 otrok, po 10 tudi na očesni in ortopedski kliniki, so pojasnili.