Pred Photoshopom tudi letos niso ubežale manekenke priznanih modnih hiš. Foto: Instagram
Pred Photoshopom tudi letos niso ubežale manekenke priznanih modnih hiš. Foto: Instagram

Ena izmed najodmevnejših tem je bil letos portret Justina Bieberja v spodnjem perilu Calvina Kleina. Oboževalke so ponorele nad njegovim "premoženjem", toda na spletu se je kmalu za tem pojavila neobdelana fotografija pevca, kjer se je videlo, da so z dodatno računalniško obdelavo precej "popravili" Bieberja. Njegova ekipa je pozneje to vztrajno zanikala.

Pri najbolj izpostavljeni modni hiši spodnjega perila Victoria's Secret so oktobra "po nesreči" pri enem izmed modelov preprosto izbrisali desno ritnico. Poteza se jim je hitro maščevala, saj je javnost kmalu spregledala njihov spodrsljaj in kampanjo "Truly. Madly. Cheeky." preimenovali v "Truly. Madly. Cheekless."

Manekenka Zendaya je z nepravilnostmi obračunala kar prek svojega računa Instagram. Tam je napadla revijo Modeliste, ker so s pomočjo programa Photoshop preveč popravili njeno telo. "To so stvari, zaradi katerih se ženske počutijo manj samozavestne in tako ustvarjajo neuresničljive ideale o lepoti, ki jih imamo," je bila stroga manekenka.

Italijanska blagovna znamka Moschino je januarja šla tako daleč, da je manekenki Sashi Luss, ki je pozirala za pomladno kampanjo kar zbrisala levo nogo. Pri promociji novega singla je pevka Ariana Grande po čudežu dobila veliko večjo roko od svoje v resničnem življenju. Po drugi strani pa je igralka Lindsay Lohan preprosto dodala malce več barve na zadnjico, ko je promovirala pozitivne strani življenja.

Starleta Tara Reid, ki se je mnogim vtisnila v spomin po vlogi v Ameriški piti je preprosto malce zmanjšala obseg bokov in pasu, medtem ko so pri reviji InStyle igralko Kerry Washington predstavili v nekaj odtenkov svetlejši podobi od izvirne.

Officially a part of the legacy. Check out @calvinklein for more. #mycalvins. #newfaceofcalvinklein @mertalas

A photo posted by Justin Bieber (@justinbieber) on Jan 6, 2015 at 2:07pm PST