Papež je za nekaj minut prejel nogometni pokal. Foto: Reuters
Papež je za nekaj minut prejel nogometni pokal. Foto: Reuters

Nogometaši kluba iz Buenos Airesa, ki so prvič v 106-letni klubski zgodovini prišli do zmagoslavja v omenjenem tekmovanju, so se papežu, ki je molil za zmago svoje priljubljene ekipe, zahvalili tako, da so mu izročili pokal, ki ga je lahko držal nekaj minut. Papežu so nogometaši kot darilo izročili rdeče-modre majice.

"Sem zelo vesel, ampak to ni bil nikakršen čudež. San Lorenzo je klub, za katerega je navijala moja celotna družina. Oče je igral v košarkarski ekipi, ko smo bili otroci, pa smo si kdaj skupaj z mamo ogledali tekmo na stadionu," se je že pretekli teden, takoj po zmagoslavju, na povratnem poletu iz Južne Koreje pošalil papež Frančišek.

Nogometni zvezdniki v Rimu
Papež je bil že med službovanjem na mestu nadškofa v Buenos Airesu strasten nogometni navijač, z velikim zanimanjem je spremljal tudi svetovno prvenstvo v Braziliji, 1. septembra pa nekdanji argentinski nogometaš Javier Zanetti na njegovo željo pripravlja nogometno tekmo zvezdnikov za mir.

Na rimskem olimpijskem stadionu se bodo nogometnega praznika udeležili nogometni zvezdniki, kot so Roberto Baggio, Zinedine Zidane, Lionel Messi, Francesco Totti, Gianluigi Buffon, s klopi pa naj bi jih spremljal Jose Mourinho, je poročal vatikanski dnevni časopis L'Osservatore Romano.