Batkid v akciji. Foto: Reuters
Batkid v akciji. Foto: Reuters
Batman in Batkid sta združila moči. Foto: Reuters

Miles Scott, ki se že od svojega osemnajstega meseca bojuje z levkemijo, je imel le eno željo - da bi na en dan postal filmski junak, v petek pa se je malčku želja tudi uresničila, in to po zaslugi dobrodelne organizacije Make-a-Wish.

San Francisco se je tako spremenil v Gotham City, Miles pa se je prelevil v Batkida, ki je skupaj s svojim vzornikom Batmanom po ulicah preganjal zločince.

Milesov dan je začel tako, da ga je načelnik policije obvestil, da je Gotham City v težavah. Batkid je skupaj z Batmanom uspešno preprečil rop banke, rešila sta maskoto tamkajšnje nogometne ekipe, onesposobila bombo in pred zanesljivo smrtjo rešila ugrabljeno žensko.

Dečku, ki se ga je prijel vzdevek Batkid, je v videosporočilu čestital tudi ameriški predsednik Barack Obama, župan San Francisca pa ga je imenoval za "župana juniorja" in mu izročil mestni ključ, ker je iz ulic Gotham Cityja pregnal zločince.

Izjemen odziv
Milesova dogodivščina je pritegnila na tisoče ljudi, ki so malega junaka medse sprejeli z odprtimi rokami. Pri projektu je sodelovalo več kot 11.000 prostovoljcev, ki so na takšen ali drugačen način pripomogli, da se je dečku izpolnila želja. Dogodek je prek luže pa tudi po svetu naletel na izjemen odziv, nekatere ameriške kabelske mreže so dogodek celo neposredno prenašale na svojih kanalih.

Nekaj utrinkov iz San Francisca si lahko pogledate spodaj.