Za dve uri tečaja morajo
Za dve uri tečaja morajo "morske deklice" odšteti skoraj 30 evrov. Foto: EPA

V Quezonu so namreč letos odprli šolo The Philippine Mermaid Swimming Academy (PMSA), v kateri udeleženke tečaja v mestnem bazenu učijo, kako plavati kot morska deklica.

PMSA sta lani na otoku Boracay ustanovili domačinka Normeth Preglo in ameriška inštruktorica plavanja Djuna Rocha, za tečaj pa je vladalo tako veliko zanimanje, da sta ga aprila predstavili še v prestolnici.

Tečaj obiskujejo tako deklice kot tudi starejše najstnice, cena pa je še posebej za filipinske razmere daleč od skromne - za dve uri je treba odšteti nekaj manj kot 30 evrov.

Repa ne oblačijo samo dekleta
Očaranost nad morskimi deklicami sicer sploh ni redkost - pred nekaj tedni smo poročali celo o 22-letniku s Floride, ki se trikrat tedensko odpravi do enega izmed naravnih izvirov, ki je oddaljen uro in pol vožnje, kjer si obleče pisan ribji rep in se potopi v podvodni svet.

"Jem, spim in diham kot morske deklice. To je moj življenjski slog. To je pot, ki sem jo izbral. Takoj, ko oblečem rep morske deklice, začutim preobrazbo. Ko skočim v vodo, imam občutek, kot da vstopam v drug svet," zatrjuje mladenič.