V londonskem muzeju upajo, da bodo z novima voščenima lutkama pritegnili še več obiskovalcev. Foto: EPA
V londonskem muzeju upajo, da bodo z novima voščenima lutkama pritegnili še več obiskovalcev. Foto: EPA

Princ William in vojvodina Cambriška se javnosti predstavljata s trenutkom, ko sta leta 2010 v palači St. James naznanila svojo zaroko. Nasmejani princ s sklenjenimi rokami stoji ob prav tako nasmejani Kate, oblečeni v slavno safirno modro obleko brazilske oblikovalke Danielle Isse Helayel.

Priljubljeni britanski par je dobil svoja dvojnika tudi v muzejih Madame Tussauds v Amsterdamu in New Yorku. Ustvarjalci lutk so Catherine oblekli v njene do zdaj najbolj ikonične obleke. V New Yorku tako nosi vijoličasto obleko Alexandra McQueena, v Amsterdamu pa črno čipkasto obleko, ki jo je oblekla za premiero filma Grivasti vojak.

Drugi v vrsti za prestol britanskega kralja je sicer svojo voščeno lutko dobil že leta 2005, ko je imel 23 let. Takrat so ga oblekli v temno obleko, belo srajco in rdečo kravato, roke pa je imel v žepih. Tokrat pa nosi temno obleko, belo srajco in vijolično kravato.

Slavni par je bil upodobljen že na številnih predmetih, med najbolj priljubljenimi so skodelice za čaj, imata pa tudi svoji miniaturi. Marca pa so pri podjetju Mattel predstavili fotografije Kate in Williama kot barbike in kena.