Izrazito realistična Lady Gaga iz voska v muzeju v Šanghaju. Foto: Reuters
Izrazito realistična Lady Gaga iz voska v muzeju v Šanghaju. Foto: Reuters

V vsakem izmed osmih muzejev Madame Tussauds tako stoji drugačen kip nesmrtne Lady Gaga, v drugačni (zanjo tako značilno nenavadni) opravi, z ujemajočo se pričesko in naličenim obrazom.

Pri ustvarjanju vseh osmih voščenih Lady Gaga so se umetniki oblikovanja iz voska zgledovali po fotografijah in posnetkih pevke, ki so nastali ob različnih priložnostih.

Od Berlina do Šanghaja
Zvezdnica s pravim imenom Stefani Joanne Angelina Germanotta, ki je bila tisti dan razglašena tudi za Billboardovo izvajalko leta, zahvaljujoč vrtoglavemu uspehu svojih dveh albumov The Fame in The Fame Monster, lahko zdaj svojo voščeno občuduje v Londonu, Berlinu, Šanghaju, Hongkongu, Amsterdamu, New Yorku, Los Angelesu (Hollywood) in Las Vegasu.

Odkritja voščenih podob zvezdnice se je v vseh osmih mestih poleg krajevnih zvezdnikov (v Nemčiji se je med prvimi s pevko fotografiral komik Thomas Hermanns, v Hongkongu pa pevka Vincy Chan) udeležilo tudi na stotine oboževalcev, še posebno pa je njena podoba navdušila v kitajskem velemestu Šanghaju - tudi zato, ker je lutka iz voska tam videti neverjetno realistična.