Kaj se je zgodilo z zapeljivo, čutno Naomi Campbell? V pariškem muzeju voščenih lutk je videti, kot bi v njej prevladali moški geni. Foto: Life
Kaj se je zgodilo z zapeljivo, čutno Naomi Campbell? V pariškem muzeju voščenih lutk je videti, kot bi v njej prevladali moški geni. Foto: Life

Čeprav so v najbolj slavnem muzeju voščenih lutk Madame Tussaud's podobe slavnih igralcev, pevcev, politikov in športnikov zelo dovršene, saj zanje porabijo ogromno časa in denarja, se vsi zvezdniki ne morejo pohvaliti z izjemno podobnostjo svojih nepremičnih lutk.

Revija Life je tako izbrala nekaj najbolj zgrešenih podob znanih ljudi, ob katerih se zgrozi že običajen človek, kaj šele zvezdnik, ki naj bi ga figura razveselila in bila izdelana v njegovo čast. "Ne, a res sem videti takole?" je verjetno prvo vprašanje, ki se jim pojavi v glavi ob pogledu na voščeno "skropucalo". Poglejmo si jih.

Fotografije: Life

Levo umetna Victoria Beckham, desno Posh Spice iz mesa in krvi. Lutka stoji v londonskem Madame Tussaud's. Navsezadnje, razlika sploh ni tako očitna, kajne?
Kaj je bolj čudnega in nenaravnega na teh fotografiji - lutka ruskega premierja Vladimirja Putina v Sankt Peterburgu ali ljubka dekleta, ki se mu mečejo okoli vratu?
Lutka Brigitte Bardot v pariškem muzeju voščenih lutk Musee Grevin je že pred leti izgubila korak s časom ... Ali pa so njeni avtorji želeli, da bi spominjala na Dolly Parton?
Pri lutki Jennifer Aniston, ki pozdravi obiskovalce newyorškega muzeja Madame Tussaud's, obiskovalec opazi le eno stvar - gromozansko čelo. Da je stvar še hujša, v resnici je njeno čelo povsem normalno.
Anna Frank je umrla še kot najstnica, ko so jo v skrivališču odkrili nacisti. Lutka pa jo prikazuje, kot bi bila že zrela oseba v srednjih letih.
Johnny Depp in režiser Emir Kusturica si ogledujeta leseni kip Johnnyja, ki pa je bil nekako izdelan 20 let prepozno ...
George Clooney v podobi božička, ki ga je mogoče videti v berlinskem Madame Tussaud's, nekako ne prepriča. Morda zaradi majhnih oči, 'boksarskega' nosu ... ali kar vsega skupaj.
Težko se je odločiti, kdo je bolj neposrečen - maček Socks ali nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, ki je videti, kot bi bila za njim pravkar lobotomija ...
Razstava pustnih mask? Ne, Ray Charles za klavirjem v pariškem Musee Grevin.
Ne zamerimo vam, če sploh ne veste, kdo je na fotografiji. Naj vas razsvetlimo: hollywoodski igralec Nicolas Cage.
Je to resnično trenutni ameriški predsednik Barack Obama ali so izdelovalci v Rimu le Georgea Busha prebarvali z rjavo?
V New Yorku je tudi voščena podoba Madonne. A mnogi gredo povsem mimo nje, saj sploh ne opazijo, da naj bi bila to kraljica popa.
Stara je 22 let, njena voščena lutka pa prikazuje 50-letno žensko, za katero se zdi, da je imela kup zdravstvenih in osebnih težav. Ne veste, kdo je? Lindsay Lohan. No, glede na zadnje dogajanje lutka morda niti ne bo daleč od resnice ...
Najlepši predsednik ZDA v zgodovini? Lutka ima bolj malo skupnega z Johnom F. Kennedyjem, ampak bolj spominja na zdolgočasenega računovodjo, ki 24 ur na dan ždi v pisarni ...
Bi se sploh želeli stisniti k takemu Johnu Travolti?
Ob tej podobi Brucea Springsteena se vzdevek 'Boss' kar nekako ne zdi več primeren ...