Foto: Reuters
Foto: Reuters

Obisk parka je brezplačen, doplačati je treba le obisk nekaj atrakcij. V parku najdemo tudi pustolovski park, interaktivne vodne fontane, športna igrišča, avenije, kjer bodo razstavljali umetnostna dela v sodelovanju z muzejem V&A in londonsko univerzo UCL, vodni park, obiskovalci pa se lahko povzpnejo tudi na visoki stolp ArcelorMittal Orbit, ki v višino meri 114,5 metra.

V britanski prestolnici z županom Borisom Johnsonom na čelu upajo, da bo park oživel sosesko in da bodo vanj drli tudi turisti: "Ustvarili smo novo srce vzhodnega Londona," je na tiskovni konferenci dejal Mark Camley, izvršni direktor projekta za urejanje nove londonske pridobitve.

V okolici parka nameravajo do leta 2030 zgraditi nova stanovanjska naselja, kjer bo prostora za več kot 10.000 gospodinjstev.

Park sta v petek obiskala tudi britanski princ Harry in londonski župan Boris Johnson, ki sta preizkusila tudi igrala, oba pa sta dejala, da je park veliko boljši in lepši, kot sta pričakovala. "To je odličen kraj za druženje, odličen prostor za družine," je dodal Johnson.