Rebel Wilson se je odlično znašla v vlogi voditeljice večera. Foto: Reuters
Rebel Wilson se je odlično znašla v vlogi voditeljice večera. Foto: Reuters
Bradley Cooper
Bradley Cooper je bil imenovan za najboljšega igralca. Foto: Reuters

"To je nagrada, ki mi največ pomeni. Zelo sem hvaležen in obenem navdušen, ker bomo leta 2015 predstavili Maščevalce 2," je ob sprejetju nagrade za film leta dejal režiser Joss Wheedon, s čimer je potrdil, da je drugi del filma že v pripravi. V Maščevalcih so uprizorili tudi najboljši pretep, v svojih vrstah pa imajo tudi "naj" negativca Lokija, ki ga je odigral igralec Tom Hiddleston.

Jennifer Lawrence, ki je navdušila v filmu Silver Linings Playbook, svojemu oskarju lahko doda nova kipca: vloga mlade vdove ji je prinesla pokovko za najboljšo žensko igralko, s soigralcem iz filma Bradleyjem Cooperjem, ki je prejel pokovko za najboljšega moškega igralca, pa je uprizorila tudi najlepši poljub.

Emma Watson je prejela nagrado MTV-pionirka. S tem priznanjem MTV nagrajuje mlade igralce v filmski industriji, ki so dejavni pri svojem delu.

Oboževalci, ki so za svoje favorite glasovali na spletu, so nagradili še: v kategoriji WTF-trenutek sta zmagala Jamie Foxx in Samuel L. Jackson, zvezdnika filma Django brez okovov (Django Unchained), Foxx pa je prejel še nagrado generacij (MTV Generation Award), Will Ferrell je postal najboljši komik, Taylor Lautner je bil izbran za najboljšega v kategoriji za najboljši nastop brez majice ...

Podelitev, ki jo je povezovala zvezdnica muzikala Pitch Perfect Rebel Wilson - avstralska igralka se je na oder povzpela kar po tri svoje pokovke, nagrade je dobila za najboljši glasbeni trenutek, najboljšo novinko in za najboljšo voditeljico -, je nasmejala občinstvo s šalami o seksualnosti moških in žensk, tako Wilsonova kot njena kolega Seth Rogen in Danny McBride pa so se na prireditvi tudi "razgalili".

Gledalci in gledalke imajo pomembno vlogo pri podelitvi filmskih nagrad, saj najboljše filmske izdelke prek spletnega glasovanja izbirajo prav oni. Vsi navzoči so na podelitvi lahko tudi premierno videli napovednike za filme Iron Man 3, Star Trek Into Darkness, The Hunger Games: Catching Fire ...

Kdo vse se je pojavil na podelitvi, si lahko pogledate spodaj.