Kot pojasnjuje Briskmanova, ji je ob pogledu na ameriškega predsednika zavrela kri. Foto: Reuters
Kot pojasnjuje Briskmanova, ji je ob pogledu na ameriškega predsednika zavrela kri. Foto: Reuters

Fotografija, ki se je pojavila na družbenih omrežjih, zdaj pa jo ima tudi sama objavljeno na zasebnem profilu na Facebooku, je hitro obkrožila svet, in čeprav njen obraz ni viden, je šefom priznala, da je na fotografiji ona. Fotografiral jo je eden izmed fotografov, ki so bili del predsedniške karavane.

Podjetje je sklicalo disciplinski postopek, poklicalo varnostnike in jo odpustilo s pojasnilom, da je kršila kodeks vedenja na družbenih omrežjih. Kot piše v pravilniku, je podjetje skrajno proti diskriminatornim, obscenim ali grozilnim vsebinam, in zaposlenim, ki storijo kaj takšnega, grozi disciplinski postopek in izguba službe.

Briskmanova pa poudarja, da fotografija ni nastala v njenem delovnem času, pri objavi na družbenih omrežjih pa ni navedbe podjetja, za katerega dela. "Videla sem, da se je peljal mimo in zavrela mi je kri," je pojasnila za časopis Huffington Post.

Ob tem je dodala, da enega od njenih nadrejenih v ločenem incidentu za žaljivo objavo niso kaznovali. V sklopu delovnega mesta je bila namreč odgovorna za nadzor tega, kaj zaposleni objavljajo na družbenih omrežjih. Pred kratkim je tako odkrila, da je eden izmed direktorjev, ki jo je odpustil, na Facebooku zmerjal enega izmed podrejenih, ko sta razpravljala o gibanju za pravice temnopoltih. Briskmanova je na to opozorila, on pa je zgolj izbrisal komentarje in jo odnesel brez posledic.