"Božični in novoletni čas je za nas najbolj deloven čas in vsako leto pozivamo javnost k odgovorni uporabi telefonske številke za nujne primere," ob objavi posnetkov klicev opozarja britanska policija. Foto: EPA

Policija v Manchestru je objavila posnetek, na katerem prestrašenega moškega mirijo zaradi ježa na vrtu, češ da je dober za vrtove, saj ubija polže. "Ja, ampak mi nočemo, da bi jih ubil, malo smo prestrašeni," je odgovoril moški.

V drugem posnetku je nekdo hotel posredovanje policije, ker mu bolnišnica ni hotela vrniti denarja iz avtomata, ki mu ni dal želenega izdelka.

Med tovrstnimi klici je bil tudi klic nezadovoljnega moškega, ker mu športna trgovina ni hotela vrniti denarja za športne copate, pa tudi klic nekoga, ki je bil prepričan, da je 45 minut preveč za dostavo pice.

Predstavnica službe za nujne klice na policiji Diane Grandidge je ob tem poudarila, da je nujna številka namenjena za primere življenjske ogroženosti in ogroženosti lastnine ali v primeru kriminalnih dejanj.

"Božični in novoletni čas je za nas najbolj deloven čas in vsako leto pozivamo javnost k odgovorni uporabi telefonske številke za nujne primere," je še dodala.