Mnoge Josipovićeve skladbe se na Hrvaškem pogosto vrtijo. Foto: Reuters
Mnoge Josipovićeve skladbe se na Hrvaškem pogosto vrtijo. Foto: Reuters

Hrvaški glasbeniki so se ob pomoči nacionalne radiotelevizije HRT, Rdečega križa in mest Zagreb, Split in Reka v ponedeljek zbrali na koncertih "Hrvaška pomaga", na katerih so zbirali sredstva za katastrofalne poplave. Na splitski Rivi so med drugim peli Gibonni, Doris Dragović, Jelena Rozga, Meri Cetinić, Giuliano, Jole in Libar, na Reki Let 3, Gustafi in Damir Urban, najbolj množična pa je bila udeležba v hrvaški prestolnici.

Nastop Josipovića in Majk si lahko ogledate tukaj.

Na Trgu bana Jelačića so nastopili Aerodrom, Severina, Vatra, Novi fosili, Aki, Neno Belan, Massimo, Hladno pivo, Elemental, Colonia, Psihomodo pop in mnogi drugi. In prav med tistimi "drugimi" je bilo eno prav posebno ime - hrvaški predsednik Ivo Josipović, ki se je na odru pridružil nikomur drugemu kot "težkemu rokerju" Goranu Baretu in njegovi zasedbi Majke. Skupaj so izvedli Baretovo veliko uspešnico Put ka sreći, ki je bila tudi Josipovićeva pesem v predsedniški predvolilni kampanji.

Ob 19.00 bo ob srbskem kulturno-pastoralnem domu ob Pravoslavni cerkvi v Ljubljani tudi dobrodelni koncert Zorana Predina za žrtve poplav na Balkanu, ki ga organizira srbsko veleposlaništvo.


Josipović, predsednik Hrvaške od februarja leta 2010, je poleg tega, da je doktor pravnih ved, specializiran za kazensko procesno pravo, tudi odličen klasični glasbenik. Leta 1983 je na zagrebški akademiji za glasbo diplomiral iz skladateljstva, nato pa je bil na isti ustanovi tudi profesor. Zložil je okoli 50 del za različne glasbene sestave.