Uzbekistanci se sprašujejo, kdo je Rakhima Ganieva. Foto: EPA
Uzbekistanci se sprašujejo, kdo je Rakhima Ganieva. Foto: EPA
Športne igre na plaži
Tekmovalke za mis sveta se pripravljajo na Baliju za finalni izbor, ki bo 28. septembra. Foto: EPA

Rakhima Ganieva je prototip idealne tekmovalke na izboru za mis sveta - je ljubiteljica športa, glasbe in želi postati odvetnica. A medtem ko se skupaj s 126 lepoticami nastavlja žarkom sonca na Baliju, kjer so lepotice nastanjene in kjer se bo domnevno zgodil finalni izbor 28. septembra, če ne bo novih sprememb, prihajajo iz njene domovine nenavadne informacije.

Uzbekistanci namreč po poročanju britanskega Telegrapha poudarjajo, da je niso izbrali za svojo predstavnico. Še več: trdijo, da uradnega nacionalnega izbora sploh niso organizirali.

Kdo je mis Uzbekistana?
A Genievajeva je vseeno v družbi lepotic sveta. V svojem predstavitvenem videu pravi, da je letos postala študentka Univerze za mednarodno diplomacijo in ekonomijo. A v njenem življenjepisu je zapisano, da je diplomirala na fakulteti za turizem. Med preživljanjem svojega časa na Baliju je precej dejavna na Facebooku. Tako je na svoji strani delila fotografije, na katerih pozira v družbi mis Rusije, Albanije in Gruzije.

Identiteta: neznana
V Uzbekistanu so po poročanju Telegrapha že sprožili preiskavo. Z njeno identiteto se ukvarjata tako ministrstvo za kulturo kot za šport, hkrati pa tudi narodni odbor za ženske. Vsi izmed naštetih pa trdijo, da Genievaje ne poznajo. Prav tako zanjo še nikoli niso slišali na nobeni izmed manekenskih agencij v Uzbekistanu ali na univerzi, za katero Genievajeva navaja, da jo obiskuje. Še več, na Univerzi za mednarodno diplomacijo in ekonomijo nimajo nobenih podatkov o njej.

O njej se je na Twitterju razpisala hčerka uzbekistanskega predsednika Gulnara Karimova - ki v državi velja za neke vrste popzvezdnico. Ganievajevo je označila kot "lepo Tadžikistanko", ki se je "pojavila od nikoder".