Pravljična dežela za tiste, ki ne želijo nikoli odrasti. Foto: EPA
Pravljična dežela za tiste, ki ne želijo nikoli odrasti. Foto: EPA
Neverland
Ranč je Jackson kupil leta 1988 in ga spremenil v raj za otroke in mlade po srcu. Foto: EPA

Zasebni naložbeni sklad Colony Capital, ki je posestvo, poimenovano po izmišljenem svetu, v katerem živijo Peter Pan in druščina, kupilo leta 2008, ko se je Jackson znašel v velikih dolgovih, se je namreč odločil, da je pravi čas, da ga prodajo. Pred leti so dobrih 11 kvadratnih kilometrov veliko posestvo kupili za 23,5 milijona dolarjev, ga obnovili in ga zdaj prodajajo. Iztržiti naj bi želeli okoli 50 milijonov.

"V bistvu smo bili samo začasni varuhi tega neponovljivega posestva. Ponosen sem, da smo ga obnovili tako, da znova sije v takšni luči, kot si je zamislil Michael," je v pogovoru za Bloomberg dejal predstavnik naložbenega sklada Thomas Barrack ml. Ob tem je poudaril še, da je posestvo "večen poklon Michaelu Jacksonu".

Družina prodajo obžaluje
A glasbenikova družina nad prodajo ni navdušena, čeprav priznava, da ima sklad vso pravico posestvo prodati - ta možnost je namreč zapisna tudi v kupo-prodajni pogodbi, ki jo je leta 2008 podpisal sam Jackson. Vseeno si želi, da se Colony Capital za ta korak ne bi odločil. "Žalosti nas misel na to, da bo posestvo prodano," je v imenu Jacksonove družine dejal njen tiskovni predstavnik.

"Upamo in verjamemo, da bodo novi lastniki Neverlanda spoštovali zgodovinsko vrednost in posebnost tega čudovitega posestva. Spomin na Michaela namreč še vedno živi v srcih njegovih oboževalcev po vsem svetu," so še zapisali njegovi najbližji.

Jackson je posestvo, ki leži dobrih 200 kilometrov severno od Los Angelesa, kupil leta 1988 in ga spremenil v pravo pravljično deželo, vredno svojega imena - po prostranih travnikih so se sprehajali sloni, v terarijih je mrgolelo eksotičnih kač in drugih plazilcev, po drevesih so se vihtele opice, obiskovalci so se lahko zabavali na različnih igralih, med posameznimi atrakcijami pa so se lahko prevažali z miniaturno železnico.

Ko je izbruhnil škandal zaradi domnevne spolne zlorabe otrok, se je Jackson z Neverlanda izselil, posestvo pa je zaradi njegovih obsežnih dolgov začelo prodati.