Rojstnodnevne zabave so zadnja leta veliko več kot le to. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Rojstnodnevne zabave so zadnja leta veliko več kot le to. Foto: freedigitalphotos.net

Petletni Alex Nash iz Cornwalla je bil malo pred božičem povabljen na rojstnodnevno zabavo svojega sošolca. Njegovi starši so najprej sporočili, da se bo zabave, ki je potekala na umetnem smučišču v Plymouthu, udeležil, pozneje pa so premislili.

Alex je tako tisti dan preživel s svojimi starimi starši, je BBC-ju pojasnil njegov oče Derek, kar so materi slavljenca Julie Lawrence sicer hoteli sporočiti, a niso imeli njene telefonske številke - njena hči je Alexa namreč povabila osebno.

Po novem letu, ko so otroci znova sedli v šolske klopi, pa je Alex domov prinesel neprijetno presenečenje: rjavo ovojnico, v njej pa zahtevek za plačilo 15,95 funta, kolikor so znašali stroški za posameznega udeleženca rojstnodnevne zabave, naslovljen "Kazen za neudeležbo". Alexov oče ob tem priznava, da razume, zakaj se je Lawrenceova razburila, a "kazni" vseeno ne namerava plačati.

"Razumem, da je razburjena zaradi izgube denarja. A denar pri tem ni težava, problematičen je način, kako se je izterjave denarja od mene lotila," se jezi Derek Nash in dodaja, da se mu zdi vse skupaj precej otročje.

Lawrenceova je bila precej manj zgovorna - v izjavi za BBC je dejala le, da so bile vse podrobnosti, vključno s kaznijo in kontaktnimi informacijami, napisane na vabilu. Če Nashevi denarja ne bodo nakazali, pa jih bo brez oklevanja tožila, je še napovedala.