Najnovejši statistični podatki milanske občine kažejo, da se
Najnovejši statistični podatki milanske občine kažejo, da se "tipični" Milančan piše Hu, "tipična" Milančanka pa Rossi. Foto: Reuters

Najnovejši statistični podatki milanske občine kažejo, da se "tipični" Milančan piše Hu, "tipična" Milančanka pa Rossi. Kitajski priimek Hu se je letos povzpel na prvo mesto najbolj razširjenih priimkov med moškimi v glavnem mestu italijanske pokrajine Lombardija, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Imena, ki jih najpogosteje izbirajo starši v Milanu, pa so Leonardo, Alessandro, Sofia in Giulia. Tako je že leta, trend pa se še vzpenja; če se je namreč lani rodilo 320 otrok, ki so jih starši poimenovali z enim izmed teh štirih imen, jih je v prvih sedmih mesecih letošnjega leta eno izmed teh imen dobilo že okoli 600, še dodaja Ansa.

Najpogostejši poklic - uradnik
Statistika povprečnega Milančana sicer orisuje kot "samskega uradnika v svojih štiridesetih".

Največ prebivalcev Milana, kjer živi 1.364.814 rezidentov, je namreč rojenih med letoma 1966 in 1975, Italijanov in tujcev, starih od 40 do 50 let, pa je 228.915, navaja Ansa.

Med 729.230 družinami, ki so registrirane na območju Milana, je 387.301 enočlanska družina. Uradnik pa je poklic, ki ga je kot svojega navedlo največ Milančanov. Po številčnosti jim sledijo upokojenci.