Živalski vrt v Ljudskem parku v Luoheju, v osrednji kitajski pokrajini Henan, je po poročanju časnika Beijing Youth Daily zamenjal eksotične živalske vrste z običajnimi.

Prevara je prišla na dan, ko je hotela neka obiskovalka svojemu sinu predstaviti različne zvoke, s katerimi se oglašajo živali. A otroku ni bilo jasno, zakaj žival v kletki, na kateri je pisalo "afriški lev", laja. Razlog: v kletki je bil tibetanski mastif, velika in dolgodlaka stara pasma psov, ki velja sicer za najdražjega psa na svetu (en primerek je neki kitajski milijonar, ki ga je hotel kot statusni simbol, kupil za milijon in pol dolarjev!).

Velika prevara
"Živalski vrt nas je skušal prevarati," je za časnik povedala ogorčena obiskovalka, ki je za vstopnico za ZOO plačala 15 juanov (2 evra). "Pse skušajo zamaskirati v leve."

A to ni bil edini primerek. Tako so v kletko s kačami namestili dve nutriji, v leopardjo kletko belo lisico, v kletko z volkovi pa še enega psa.

Vodja živalskega vrta, Liu Suja, je za časopis povedal, da leva sicer imajo, a da so ga začasno odpeljali na parjenje, psa, ki je sicer last nekega uslužbenca, pa so začasno nastanili v živalskem vrtu zaradi varnostnih razlogov.