Bukarešta in Budimpešta - podobnost je očitna? Foto: AP
Bukarešta in Budimpešta - podobnost je očitna? Foto: AP

Kot poroča Telegraph, bi se moral Pallett v romunski prestolnici udeležiti uradne predaje zastave svetovnega prvenstva v plesu, ki ga prihodnje leto gosti Jersey. A namesto v Bukarešti je pristal 500 kilometrov prej, v madžarski prestolnici, in s tem zamudil slovesnost. Kot je sporočil predstavnik lokalnega ministrstva za izobraževanje, šport in kulturo, je bil pri pomoti posredi "človeški dejavnik".

"Resnično sem razočaran. Moram se opravičiti zaradi tratenja davkoplačevalskega denarja in ker sem pustil na cedilu svetovni pokal v plesu," je povedal Pallett za BBC. "Natančno o kakšnem strošku govorimo, še ne vem, saj me čaka še nekaj računanja, a ne bo manj kot tisoč funtov, ministrstvo pa bi moralo biti pri rezervaciji previdnejše. Vse, kar lahko storim, je, da se opravičim za naravnost osnovnošolsko napako. Zadnja stvar, ki sem jo potreboval po teden dolgem podpiranju Kanalskih iger, je bil izlet v Budimpešto."

To sicer nikakor ni bilo prvič, da bi "človeški dejavnik" zakrivil zmešnjavo pri podobno zvenečih destinacijah. Pred meseci je neki britanski študent medicine skušal študijsko leteti v Gvajano, pa je namesto tega pristal v 3.000 kilometrov oddaljenem brazilskem mestu Goiania. Leta 2013 si je neka Britanka rezervirala oddih v španski Granadi, namesto tega pa pristala na karibskem otoku Grenada. Istega leta sta neka ameriška zakonca iz Los Angelesa s Turkish Airlinesom poletela proti Dakarju v Senegalu, a sta zaradi zmešnjave pri letaliških kodah pristala v 9.000 kilometrov oddaljeni bangladeški prestolnici Daki.

Najpogosteje pomešane destinacije:
Gvajana in Goianaia (Brazilija)
Granada (Španija) in Grenada
Dakar (Senegal) in Daka (Bangladeš)
San Jose (Kostarika) in San Jose (Portoriko)
Stamford Bridge (Yorkshire) in nogometno igrišče Stamford Bridge (London)
Sydney (Kanada) in Sydney (Avstralija)
Libanon (New Hampshire, ZDA) in Libanon
Oakland (Kalifornija) in Auckland (Nova Zelandija)
La Paz (Bolivija) in La Paz (Mehika)
Antigua (Gvatemala) in Antigua
Lisburn (Severna Irska) in Lizbona (Portugalska)
Santiago (Čile) in San Diego (ZDA)
Stratford-Upon-Avon in Stratford (London)
Turčija in Torquay