Bo Beyonce poimenovanje muhe z njenim imenom vzela kot kompliment? Foto: EPA
Bo Beyonce poimenovanje muhe z njenim imenom vzela kot kompliment? Foto: EPA

24-letni raziskovalec z avstralske Organizacije Commonwealtha za znanstvene in industrijske raziskave (CSIRO) Bryan Lessard je v članku napisal, da so vrsto, ki so jo leta 1981 prvič uvrstili v zbirko žuželk - torej prav v letu, ko je bila rojena popdiva Beyonce - zaradi njene lepote in z zlatimi dlačicami poraščenega zadka poimenovali Scaptia (Plinthina) beyonceae. Po njegovih besedah naj bi bila to "največja diva med muhami".

Beyonce zadeve še ni komentirala
Kot pravi mladi znanstvenik, se mu Beyonce, ki je pred kratkim rodila svojega prvega otroka, hčer Blue Ivy, še ni oglasila, a pravi, da je njen oboževalec in upa, da b

Kako je videti 'največja diva med muhami', si oglejte tukaj.
o ta znanstveni podvig vzela kot poklon. Hkrati pa jim je s takšnim poimenovanjem uspelo pritegniti pozornost za to področje raziskovanja in opozoriti na nujnost katalogiziranja in preučevanja žuželk.

Kot še pravi Lessard, so konjske muhe "nujni potrebni opraševalci avtohtonih rastlin ne le v Avstraliji, ampak po vsem svetu". "Izjemno pomembno je poimenovati vse še neopisane vrste, tako da lahko merimo človeški vpliv na okolje in ga zaščitimo za prihodnje generacije," dodaja.

Obstajajo tudi druge živalske vrste, ki so dobile imena po zvezdnikih, med njimi žaba Hyla stingi, poimenovana po glasbeniku Stingu, in pajek Pachygnatha zappa, poimenovan po pokojnem rockerju Franku Zappi.