Stratfordski oder sta poleg drugih glasbenikov že preizkusila tudi Rihanna in Chris Martin. Foto: EPA
Stratfordski oder sta poleg drugih glasbenikov že preizkusila tudi Rihanna in Chris Martin. Foto: EPA

Čeprav bodo dokončni podpisi pogodb še sledili, so načrti, da bi nekatere izmed dogodkov, ki jih po navadi prirejajo v Hyde Parku, preselili na stadion, že razkriti.

Promotorji Live Nation so lani izgubili pravice do prirejanja glasbenih dogodkov v omenjenem parku med letoma 2013 in 2017, saj so si jih zagotovili njihovi konkurenti AEG. A vodilni pri Live Nationu John Probyn je za NME kmalu namignil, da "se odpira druga možnost znotraj Londona, popolnoma drugačna od Hyde Parka".

Koncertno prizorišče znotraj parka se je znašlo pod plazom kritik, potem ko so julija prekinili duet Brucea Springsteena in Paula McCartneyja zaradi "policijske ure", oboževalci britpoperjev Blur pa so bili razočarani zaradi omejitev glasnosti, zaradi katerih glasba številnih ušes sploh ni dosegla. Kljub temu bodo letos v Hyde Parku priredili osem koncertov, je izvedel BBC.

Olimpijski stadion se je doslej odlično izkazal: tako na odprtju kot na sklepni slovesnosti iger, na katerih so nastopila zveneča imena britanske glasbe.