Dejstvo, da nima vozniškega izpita, mu je v preteklosti povzročalo kar nekaj težav in za navadne smrtnike astronomske stroške. Foto: Reuters
Dejstvo, da nima vozniškega izpita, mu je v preteklosti povzročalo kar nekaj težav in za navadne smrtnike astronomske stroške. Foto: Reuters


"Res je. Drži. Naredil sem vozniški izpit. Srečen sem, ker lahko rečem, da je to poglavje uspešno končano," je dejal 27-letni zvezdnik Borussie iz Dortmunda za nemški dnevnik Bild. Reus je naredil teoretični del izpita in vožnjo ter v ponedeljek pred odhodom na trening prevzel novo vozniško dovoljenje.

Zaradi ponarejenega dovoljenja ob dobrega pol milijona
Čeprav ni imel vozniškega dovoljenja, mu to ni preprečilo, da ne bi sedel za volan. Nogometaš je ob velikem zgražanju nemške javnosti leta vozil brez izpita in bil brez izpita vpleten v številne prometne prekrške, preiskovala ga je tudi policija.

Novembra 2014 je v javnost pricurljajo, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Znašel se je tudi na sodišču, ki za njegovo izmikanje prometnim predpisom ni našlo olajševalnih okoliščin. Sodišče v Dortmundu mu je na podlagi njegove visoke plače izreklo denarno kazen v znesku 540.000 evrov, ker je med rutinskim pregledom prometnemu policistu pokazal ponarejeno nizozemsko vozniško dovoljenje.

Že predtem je velikokrat plačal kazen za prehitro vožnjo, v teh primerih policisti od njega niti niso zahtevali, da pokaže vozniško dovoljenje.