Henry Cole je začel svojo turnejo po Balkanu. Foto: Žiga Intihar
Henry Cole je začel svojo turnejo po Balkanu. Foto: Žiga Intihar
Motorist je v Ljubljani začel snemanje oddaje Super vožnje z motorjem po Balkanu. Foto: Žiga Intihar

Henry in njegova ekipa so najprej posneli nekaj kadrov na Ljubljanskem gradu, potem pa so se spustili do središča Ljubljane. V Stari mestni elektrarni v Ljubljani, kjer so Henryju Colu srečno pot zaželeli številni gostje, je motorist predstavil začrtano pot turneje in z zbranimi delil nekaj izkušenj s prejšnjih potovanj.

Henry je predstavil tudi motor, ki ga spremlja na turneji – gre za starega britanskega Métissa, ki naj bi bil popolnoma enak tistemu, ki ga je vozil ameriški igralec Steve McQueen. Ljubljanski motoristi so se mu takoj ponudili, da mu priskočijo na pomoč, če ga slučajno ta stari model na balkanski turneji pusti na cedilu.

Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija in Bolgarija - to so države, ki jih bo motorist obiskal na svoji poti. Celotno pot bodo posneli, tako bo nastala 17. sezona serije Super vožnje z motorjem, ki bo novembra predvajana na Travel Channelu, znanem televizijskem kanalu, ki se osredotoča predvsem na potovanja in ki ga predvajajo v 130 državah sveta.