Knjiga, ki ne navdušuje samo otrok, bo tokrat doživela priredbo na Broadwayu. Foto: Reuters
Knjiga, ki ne navdušuje samo otrok, bo tokrat doživela priredbo na Broadwayu. Foto: Reuters

Muzikal se bo naslonil na film iz leta 1971, v katerem je vlogo nenavadnega upravitelja tovarne čokolade Willyja Wonke prevzel Gene Wilder. Knjiga je sicer zadnjo filmsko priredbo pod režisersko taktirko Tima Burtona doživela leta 2005, ko je vlogo Wonke prevzel Johnny Deep.

Newyorška produkcija bo revidirana različica produkcije z West Enda, ki je premiero doživela leta 2013. Muzikal podpisuje David Greig, glasbo in songe Marc Shaiman in Scott Wittman, za režijo pa je tedaj skrbel Sam Mendes. Tokrat bo režijo prevzel Jack O'Brien, koreograf predstave bo Joshua Berasse. Za zdaj pa še ni znano, kdo bo nastopal v muzikalu.

Nepozabni Gene Wilder
Kot je sporočil O'Brien, se bo broadwajska predstava naslonila na film iz leta 1971. "Ker je najprej nastala londonska produkcija, je edino pošteno, da naredimo svojo, ameriško produkcijo. In navezali se bomo na film iz leta 1971 ter nepozabnega Gena Wilderja kot Wonko," je dejal.

"Zakaj Wonka sploh organizira tekmovanje z zlatimi vstopnicami, skritimi v petih naključno izbranih čokoladicah, in kaj ga pripravi do tega, da želi najti svojega naslednika? Moje izhodišče je vprašanje - zakaj. To je rdeča nit, na kateri bo temeljil muzikal," je še povedal.