Med politiki se je na prvo mesto povzpela Alenka Bratušek, ki je tako tudi v spletnem svetu zamenjala Janšo. Foto: najdi.si
Med politiki se je na prvo mesto povzpela Alenka Bratušek, ki je tako tudi v spletnem svetu zamenjala Janšo. Foto: najdi.si
Tina Maze je nedvomno zaznamovala leto 2013. Foto: Zlatarna Celje
Modrijani
Najbolj iskani slovenski glasbeniki je skupina, ki je tudi koncertno pri nas najuspešnejša - Modrijani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Med dogodki so leto 2013 glede na število poizvedb zaznamovali predvsem športni dogodki - na prvo mesto se je pričakovano uvrstil veliki kristalni globus Tine Maze. Za kristalnim globusom slovenske smučarske zvezdnice se je na drugo mesto uvrstil Ljubljanski maraton, na tretjem in četrtem mestu pa sledita evropsko prvenstvo v košarki in smučarski poleti v Planici.

Drugi dogodki, ki so se leta 2013 dotaknili Slovencev, pa so bili politične narave. Med njimi najdemo sojenje Janezu Janši, vseslovensko vstajo in nepremičninski davek.

Podrobnejše lestvice najpogostejših iskanj so na voljo na www.najdi.si/lestvice.

Med slovenskimi ženskami, ki so zbudile največ zanimanja, je prva Tina Maze, sledita ji La Toya in Ines Juranovič. Tanja Žagar se je povzpela na četrto mesto, na petem pa je Alenka Bratušek. Sledi še nekaj slovenskih glasbenic: Helena Blagne, Rebeka Dremelj in Saša Lendero. Urška Čepin, ki je v letu 2012 zasedala prvo mesto na lestvici, je letos padla na deveto mesto. Novinka na lestvici je učiteljica obrazne joge Savina A. Ritter.

Med moškimi na vrhu Janša, med glasbeniki Modrijani
Med slovenskimi moškimi je najvišje mesto pripadlo Janezu Janši. Na drugem mestu je Jan Plestenjak, sledita mu Borut Pahor in Zoran Janković. Sledijo Dejan Zavec, Denis Avdić, Gianni Rijavec, Goran Dragić in Vili Resnik.

Prvo mesto na lestvici slovenskih športnikov je znova osvojila Tina Maze, ki to mesto zaseda že tretje leto zapored. Sledita Petra Majdič in Dejan Zavec. Kot novinec na lestvici je četrto mesto zasedel Goran Dragić. Sledijo Anže Kopitar, Robert Kranjec in Filip Flisar. Na lestvico pa so se kot novinci uvrstili še Nika Kljun, Ana Kobal in Vasilij Žbogar.

Na lestvici najbolj iskanih glasbenikov ni presenečenj - tako kot lani na vrhu namreč kraljuje ansambel Modrijani, sledi pa jim Tanja Žagar.

Severina najbolj iskana tuja osebnost
Med tujimi znanimi osebnostmi je prvo mesto tudi tokrat pripadlo Severini, ki na tej lestvici vodi že četrto leto. Na drugo mesto se je uvrstila vojvodinja Cambriška Kate Middleton, ki ji sledi Oliver Dragojević. Prvič se je na lestvici pojavil tudi mož vojvodinje Cambriške, princ William.

Na lestvici slovenskih politikov je aktualna predsednica vlade Alenka Bratušek s prvega mesta izpodrinila Janeza Janšo, ki se je tako uvrstil na drugo mesto. Sledijo jima predsednik države Borut Pahor in ljubljanski župan Zoran Janković. Z lestvice je izpadel Gregor Virant, na lestvico pa se je znova uvrstila Eva Irgl.

Med gospodarstveniki se je na prvo mesto zavihtela podjetnica in investitorka Daniela Bervar. Na drugem mestu je pristal Rajko Hrvatič, sledita pa mu zakonca Samo in Iza Login, avtorja igrice za mobilne naprave Talking Tom. Z lestvice je tokrat izpadel Erazem B. Pintar, uvrstil pa se je Tomaž Lovše.

Horoskop, igre, vreme
Prvo mesto na lestvici TOP iskanj je v letu 2013 sicer znova zasedel horoskop. Sledijo igre in vreme. Visoko na četrtem mestu še vedno ostaja zavod za zaposlovanje. Najbolj iskane besede so poleg omenjenih tudi Avto.net, Facebook, Youtube, Google, 24ur in siol.

Prvo mesto na lestvici slovenskih blogov je zasedel Siolov blog Irena Sirena. Sledita Nergač (Matej Zalar) in blog kulinaričnega strokovnjaka Boštjana Napotnika kruh & vino.
Slovenci smo na najdi.si v letu 2013 največkrat odgovorili na anketo: "Česa je po vašem mnenju na televiziji preveč?" Na lestvici avtomobilov tako kot leta 2012 tudi letos prvo mesto zaseda Renault. Najbolj iskana slovenska destinacija pa je bila letos Podčetrtek/Terme Olimia, ki se je na to lestvico uvrstila prvič.