Piva London Fields so prodajale številne londonske pivnice. Foto: LFB
Piva London Fields so prodajale številne londonske pivnice. Foto: LFB
Pivovarna se nahaja sredi hipsterskega Hackneyja.
Whiteway-Wilkinson je s svojo mikropivovarno zajahal enega prvih valov craft pivovarstva.

42-letni Whiteway-Wilkinson, ki je iz pridnega šolarja iz bogate, ugledne stare družine zrasel v pobalina, pozneje pa tudi v prestopnika in preprodajalca mamil, je pivovarno postavil na noge pred štirimi leti, potem ko je bil predčasno izpuščen iz zapora, kjer je služil 12-letno kazen zaradi prodaje kokaina, ekstazija in marihuane mestnim bankirjem in borznim posrednikom.

S poslom je zaslužil milijone, tako da si je lahko kupil zasebno letalo, s katerim je uvažal mamila, kupoval športne avtomobile in si privoščil 600.000 funtov vredno stanovanje v Hoxtonu. Samo v enem letu je porabil več kot 7,6 milijona funtov za nakup kokaina, ki ga je nato razpečeval v Londonu. Svojim staršem je rekel, da je uspešen načrtovalec zabav, sam pa je živel hedonistično življenje, ki je vključevalo tudi snemanje domačih porničev, te pa je nato razpečeval svojim prijateljem.

Leta 2004 so ga zaprli in mu zasegli za več kot 4,5 milijona funtov v premoženju, a so bile oblasti vseskozi prepričane, da je Whiteway-Wilkinson na varno, na račune v tujini, skril še precej več. Izpustili so ga po polovici odslužene kazni, leta 2010, leta 2011 pa je v sklopu "rehabilitacije" odprl pivovarno, ki je naglo zaslovela s pivi kot Hackney Hopster in Love Not War, s katerimi je v času mikropivovarskega trenda zalagal tudi številne londonske pivnice.

Konec pivovarne?
Posel v njegovi trendovski pivovarni, kamor sta med drugim rada zahajala tudi voditeljica BBC-ja Fearne Cotton in zvezdnik Somraka Robert Pattinson (nazadnje je tam praznoval silvestrovo s svojim dekletom, FKA Twigs, in zvezdnikom Prijateljev Davidom Schwimmerjem), mu je prav tako dobro tekel kot prodaja belega prahu.

Ampak zdaj mora Whiteway-Wilkinson ponovno v zapor, saj britanski vladi ni odplačal 3,2 milijona funtov vrednega dolga - vsota, ki naj bi jo pivovar skril še v časih, ko je vodil preprodajalsko tolpo. Whiteway-Wilkinson je vseskozi trdil, da bo dolg lahko poplačal z zaslužkom dobičkonosne pivovarne. Ta je pred 14 dnevi nenadoma zaprla svoja vrata, odpustila osebje, tako v lokalu kot tudi na domu Whitewaya - Wilkinsona pa je policija opravila hišno preiskavo zaradi neplačevanja davkov.

Tudi sama pivovarna je kazala znake, da nekaj ni v redu, potem ko je prenehala variti pivo na kraju samem, ampak je za to najemala večje, komercialnejše pivovarne, ogledi, ki so jih oglaševali, pa so obiskovalce pustili popolnoma razočarane, češ da jih ni sprejel pivovar, ampak neki sumljivi pomočnik, ki je nenehno omenjal metamfetamine in kanabis, še poroča Telegraph.