Srečni Murtaza s podpisanim dresom. Foto: Twitter
Srečni Murtaza s podpisanim dresom. Foto: Twitter

V iskanje malega dečka so se vključili številni z vseh koncev, ki jih je ganila podoba dečka, ki v zimski afganistanski pokrajini igra nogomet v doma narejenem črtastem modro-belem dresu argentinske reprezentance. Messi in številka 10 sta bila s kemičnim svinčnikom napisana spredaj in zadaj na vrečki. Ročaji vrečke so skrbno zavozlani, da sicer že nekoliko načet dres mlademu nogometašu lepo stoji na ramenih.

"Rad imam Messija in moja majica pravi, da ima Messi rad mene," je dejal presrečni Murtaza.

Sprva je prišlo pri iskanju Murtaze do zmede, saj je bilo sprva rečeno, da je iskani deček iz Iraka. Novinarji so iskali naprej in na Facebooku opazili zanimive fotografije, ki so bile posnete v vasi Jaghori, ki leži jugozahodno od Kabula v Afganistanu. Njegovo identiteto je potem potrdil njegov stric Azim Ahmadi, ki živi v Avstraliji.

Kot je povedal njegov oče Arif, je plastično nadomestilo za Messijev dres Murtazi izdelal starejši brat, saj petletnik kar ni in ni mogel nehati jokati, ker je vedel, da pravega dresa nikoli ne bo mogel dobiti.

"Vsak dan me je prosil, da mu kupim dres, jaz pa sem ponavljal, da živimo v revni vasici daleč od mesta in da mu želenega darila ne morem kupiti. Nato mu je moj starejši sin Hamajon izdelal dres iz plastične vrečke, da bi ga vsaj malo pomiril. Uspelo je, Murtaza je bil zadovoljen," je dejal njegov oče.