Po poškodbi ni vedela, ali bo še kdaj hodila, sreča ob tem, ko je spoznala, da nogo lahko premika, pa jo je privedla tudi do plavanja. Foto: YouTube
Po poškodbi ni vedela, ali bo še kdaj hodila, sreča ob tem, ko je spoznala, da nogo lahko premika, pa jo je privedla tudi do plavanja. Foto: YouTube
Pot, ki jo je Kim premagala v dobrih 17 urah. Foto: Google Maps

38-letna športnica se je s plavanjem začela ukvarjati po tem, ko je padla po stopnicah in zaradi poškodbe skoraj izgubila nogo. Postala je šesta oseba, ki je premagala maraton Ocean’s Seven - ta vključuje plavanje po sedmih različnih kanalih in ožinah po vsem svetu. Zdaj pa je osvojila še 48 kilometrov dolgo pot, ki je bila svojevrsten podvig tudi zaradi belih morskih psov, ki jih otočje privablja z bogato populacijo tjulnjev.

Chambersova je plavanje sicer načrtovala v času, ko "sezonskih" morskih psov tam ni, vendar pa jih je veliko tudi takšnih, ki se ob otokih zadržujejo vse leto. "Ljudje menijo, da sem nora, ker so tam morski psi, ampak prav zato počnem to," pa je odvrnila plavalka in dodala: "To je njihovo okolje in prav je, da so tu. Menim, da so veličastna bitja."

Nekdanja balerina je pot od Farallonskih otokov do mostu Golden Gate v San Franciscu premagala v 17 urah in 12 minutah, pri tem pa jo je v dveh čolnih ves čas spremljala njena ekipa, ki je oprezala za morebitnimi nevarnostmi. Na poti ji je sledila tudi mati, ki jo je podpirala in skrbela za to, da je dovolj pojedla in popila.

Podvig je potekal brez večjih težav, na cilju pa je v solzah dejala, da je bila pot zelo težka, predvsem zaradi mrzle vode in slabosti, ki jo je pestila, ampak da je srečna, ker je dosegla nekaj, kar si je že dolgo želela.