Lawsonova je bila konec leta na Otoku deležna veliko medijske pozornosti. Foto: EPA
Lawsonova je bila konec leta na Otoku deležna veliko medijske pozornosti. Foto: EPA

Kot poročajo britanski mediji, je 54-letna kuharska zvezdnica v nedeljo prišla na letališče Heathrow, da bi poletela proti Los Angelesu. V mestu angelov namreč sodeluje kot članica komisije v resničnostni oddaji The Taste.

A Nigelli, ki se je nedavno zapletla v razvpit ločitveni postopek od slavnega arhitekta Charlesa Saatchija, ni šlo vse po načrtih. Prijavila se je na polet in opravila vse varnostne preglede, a pri vkrcanju na letalo so ji uradniki sporočili, da ji ne smejo dovoliti vstopa. "Bila je zaprepadena. Ni veliko govorila, a bila je videti vse prej kot srečna. Le obrnila se je lahko in odšla domov," je dejal očividec.

Zakaj takšen zaplet? Nigella je med ločitvenim postopkom priznala, da je sedemkrat vzela kokain, med sodnim zaslišanjem pa je kadila tudi marihuano. Ameriške oblasti vse potnike, ki potujejo čez lužo, vprašajo, ali so bili zaradi prepovedanih mamil že kdaj aretirani oziroma obsojeni, na podlagi tega odgovora pa se lahko odločijo za prepoved vstopa v državo, ne glede na to, da posameznik nikoli ni bil tudi obtožen za svoja dejanja.

Z ministrstva za domovinsko varnost Nigellinega primera niso želeli komentirati, pojasnili pa so, da tuje državljane, ki so priznali tovrstne prestopke, lahko označijo kot "nesprejemljive".